Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Είναι δυνατόν; Η κυβέρνηση κλείνει τη «Φωνή της Ελλάδος», που ακούν 14 εκατ. ομογενείς, ναυτικοί κ.α;

Ένα απίστευτο θέμα φέρνουν στην «επιφάνεια» οι ναυτεργατικές ενώσεις Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» και ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ)!
Συγκεκριμένα καταγγέλλουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την διοίκηση της ΕΡΤ ότι «επανέρχονται με αιφνιδιαστική απόφαση  για τη διακοπή της λειτουργίας του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας και στην αποξήλωση των κεραιών στα Κέντρα Εκπομπής Μεσαίων Κυμάτων ΑΜ (Μέγαρα, Ρόδος, Χανιά, Κομοτηνή, Μάλγαρα κ.ά.)»
Τα τρία σωματεία υπογραμμίζουν ότι «η εκπομπή στα βραχέα μπορεί να καλύψει όλες τις περιοχές του κόσμου. Είναι δωρεάν χωρίς συνδρομή ή πληρωμή για υπηρεσίες πρόσβασης».
Σε αυτό το μήκος («Βραχέα κύματα») η ΕΡΤ εκπέμπει τη «Φωνή της Ελλάδας», η οποία απευθύνεται στα 14 εκατομ. Ελλήνων ομογενών, στους ναυτικούς των ποντοπόρων πλοίων, στους οδηγούς φορτηγών στην Ευρώπη προσφέροντας ενημέρωση και ψυχαγωγία από την Ελλάδα στη μητρική γλώσσα.
«Η σύγχρονη τεχνολογία (ίντερνετ) δεν φτάνει στον Έλληνα ποντοπόρο ναυτικό γιατί απαιτείται να πληρώσει ακριβά για να έχει πρόσβαση. Μια κάρτα ιντερνέτ έχει 40 δολάρια και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας. Οι Έλληνες ναυτεργάτες θέλουν τις εκπομπές στα βραχέα, για να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ενημέρωση και ψυχαγωγία όπως μουσικές εκπομπές,  αθλητικά κλπ.», υπογραμμίζουν σε κοινή επιστολή τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και τα συναρμόδια υπουργεία τα τρία σωματεία. Και προσθέτουν:
«Για την ακρόαση αρκεί ένας εύχρηστος δέκτης και όχι πολύπλοκες, ακριβές ή δύσχρηστες για αρκετούς συσκευές. Δεν υπάρχουν προβλήματα στην ακρόαση από υπερφόρτωση του δικτύου μετάδοσης ή διανομής.
Η εκπομπή γίνεται από την Ελλάδα και δεν μπορεί να εμποδιστεί η λήψη του προγράμματος σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, σε αντίθεση με το διαδίκτυο ή τη δορυφορική μετάδοση.
Η κυβέρνηση, η διοίκηση της ΕΡΤ, απαξιώνουν το γεγονός ότι σε περιοχές όπου υπάρχουν γεωπολιτικές κρίσεις το ιντερνέτ και οι δορυφορικές μεταδόσεις συχνά διακόπτονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ενημέρωση των απανταχού Ελλήνων από τα βραχέα.
Οι εγκαταστάσεις στα βραχέα δεν πρέπει να κλείσουν, αντίθετα να εκσυγχρονιστούν οι σταθμοί επικοινωνίας (πομποί και κατάλληλα κεραιοσυστήματα) της ΕΡΤ. Οι τεχνικοί να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά για εκπομπές υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τη σύγχρονη τεχνολογία (όπως η ψηφιακή διαμόρφωση DRM), με κατεύθυνση: ΕΥΡΩΠΗ, ΒΟΡΕΙΟΣ/ΝΟΤΙΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ/ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ, ΙΝΔΙΚΟΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ
».
«Η διατήρηση των εκπομπών της «Φωνής της Ελλάδας», αποτελεί αναγκαιότητα για τους ναυτεργάτες. Μιλάμε για ένα επάγγελμα βαρύ ανθυγιεινό, επικίνδυνο μακριά από τις οικογένειές μας και στις σημερινές συνθήκες με τη γρήγορη φορτοεκφόρτωση των πλοίων και τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, η πρόσβαση στη στεριά είναι σχεδόν αδύνατη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε κατηγορηματικά η κυβέρνηση, η διοίκηση της ΕΡΤ, να πάρει πίσω  την απόφαση για τη διακοπή των εκπομπών της στα βραχέα
», σημειώνουν τα τρία σωματεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις