Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ανασχηματισμός στο Δήμο Πειραιά. Οι νέοι αντιδήμαρχοι & οι εντεταλμένοι. Ποιοί αναβαθμίστηκαν & η έκπληξη

Περιορισμένες αλλαγές «έκρυβε» ο ανασχηματισμός σε αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, που έκανε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
Αίσθηση, πάντως, προκαλεί ότι για πρώτη φορά από την εκλογή Μώραλη δεν περιλαμβάνεται στους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, που είχε την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Η αρμοδιότητά, αυτή, παραχωρήθηκε στην προερχόμενη από τη παράταξη Βλαχάκου Κυριακή Μπουρδάκου, που αναβαθμίστηκε  από εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε αντιδήμαρχο.
Εκτός από τη κ. Μπουρδάκου από τη παράταξη Βλαχάκου (που είχε την επίσημη στήριξη της ΝΔ) στο νέο διοικητικό σχήμα μετέχουν άλλοι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, επισφραγίζοντας τη συνεργασία της παράταξής τους με την παράταξη Μώραλη, που επίσημα είχε υποστηριχτεί από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.. Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Αράπη και τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους Γ. Βίτσα, Αλ. Καμαράτο και Αντ. Μοραντζή.
Οι κ. Βίτσας και Μοραντζής αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα διοίκησης και είναι αξιοσημείωτο ότι ο γιατρός Γ. Βίτσας πήρε την αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας, η οποία μέχρι τώρα ανήκε στον κ. Παναγιώτη Ρέππα, που παραμένει αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι διατήρησαν τις αρμοδιότητές τους, με τις αλλαγές σε «χαρτοφυλάκια» να είναι ελάχιστες.
Στους αναβαθμισμένους συγκαταλέγονται οι:

• Αλέξανδρος Αργουδέλης, που από εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος γίνεται αντιδήμαρχος διατηρώντας τις αρμοδιότητες της Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης, πλην του συντονισμού της Δημοτικής Συγκοινωνίας, του Τμήματος Οδικών Έργων και Δημοτικής Συγκοινωνίας,
• Αντωνία Καρακατσάνη, η οποία από εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος έγινε αντιδήμαρχος διατηρώντας τις αρμοδιότητες Περιβάλλοντος και Πρασίνου
• Λεωνίδας Μανωλάκος, ο οποίος επίσης από εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος έγινε αντιδήμαρχος διατηρώντας τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού.
Τέλος, στους αναβαθμισμένους συγκαταλέγεται και η κ. Μπουρδάκου, η οποία μέχρι τώρα είχε την αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, που ανατέθηκε, πλέον, στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Χαρουτιούν Μαρκαριάν της παράταξης Μώραλη.
Η θητεία των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων λήγει στις 13/1/2023.
Αναλυτικά, οι τοποθετήσεις, που έγιναν έχουν ως εξής
Αντιδήμαρχοι:
1. Αλιγιζάκη Ασπασία,  Αντιδήµαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, με αρµοδιότητες της Δ/νσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης καθώς και των Τµηµάτων Σχολικών Κτιρίων και Συντήρησης & Επισκευής Κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Τεχνικών Έργων.
2. Αράπης Δηµήτριος, Αντιδήµαρχος Δόµησης & ΓΣΠ και Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ με  αρµοδιότητες της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόµησης & ΓΣΠ, καθώς και της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού & ΛΤΕ, πλην των αρµοδιοτήτων των Τµηµάτων Σχολικών Κτιρίων και Συντήρησης & Επισκευής Κτιρίων, σε ότι αφορά τα Σχολικά κτίρια.
3. Αργουδέλης Αλέξανδρος, Αντιδήµαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης με αρµοδιότητες της Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης, πλην του συντονισµού της Δηµοτικής Συγκοινωνίας του Τµήµατος Οδικών Έργων και Δηµοτικής Συγκοινωνίας.  
4. Γλύκα-Χαρβαλάκου Αθηνά, Αντιδήµαρχος Οικονοµικών Υπηρεσιών με αρµοδιότητες της Δ/νσης Οικονοµικών Υπηρεσιών.
5. Ζαρακέλη Ανδριάνα, Αντιδήµαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισµού και Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων, με αρµοδιότητες της Δ/νσης Εξωστρέφειας, Τουρισµού και Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων.
6. Καρακατσάνη Αντωνία, Αντιδήµαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου με αρµοδιότητες της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
7. Καρύδης Δηµήτριος, Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης με αρµοδιότητες της Δ/νσης Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης.
8. Καψοκόλης Γρηγόριος, Αντιδήµαρχος Προσόδων και Εµπορίου με  αρµοδιότητες της Δ/νσης Προσόδων και Εµπορίου.
9. Μανωλάκος Λεωνίδας, Αντιδήµαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού με  αρµοδιότητες της Δ/νσης Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού.
10. Μπουρδάκου Κυριακή, Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, με αρµοδιότητες της Δ/νσης Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.
11. Ρέππας Παναγιώτης,  Αντιδήµαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με  αρµοδιότητες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. Βίτσας Γεώργιος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Κρίσεων, με την εποπτεία και τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
2. Ζηλάκου Χαραλαμπία, Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών, με την εποπτεία και τον συντονισμό των Διευθύνσεων Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών.
3. Καμαράτος Αλέξανδρος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, με την εποπτεία και τον συντονισμό των Δ/νσεων Ληξιαρχείου & Δημοτικής Κατάστασης και Εξυπηρέτησης Πολιτών.
4. Μαρκαριάν Χαρουτιούν, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας,  με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας.
5. Μοραντζής Αντώνιος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου, με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου.
6. Νταϊφά Ειρήνη, Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, με την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πολιτισμού.
7. Τουμαζάτου Γερασιμούλα-Αλεξάνδρα, Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Συγκοινωνίας, με αρμοδιότητα ελέγχου και συντονισμού της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Τμήματος Οδικών Έργων και Δημοτικής Συγκοινωνίας της Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης.
Επιπλέον με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίζεται:
1. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόριος Καψοκόλης, ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
2. Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου κ. Γρηγόριος Καψοκόλης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Αλέξανδρος Αργουδέλης ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις