Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Προσφυγή της ΕΣΗΕΑ για ακύρωση της απόφασης του ΔΣ Πειραιά για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Καναλιού 1

Την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με την οποία εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι 1» ζητάει, με προσφυγή της, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Ο Κανονισμός είχε εγκριθεί, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021.
Είχαν υπερψηφίσει οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μώραλη και Βλαχάκου, οι οποίοι συγκροτούν, ουσιαστικά, την πλειοψηφία και είχαν καταψηφίσει οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Μπελαβίλα, Μανωλάκου και ο Αθ. Διαβολάκης.
Ωστόσο, η ΕΣΗΕΑ στην προσφυγή της ζητάει την ακύρωση της απόφασης, αναφέροντας ότι «πάσχει ακυρότητας» για τους εξής λόγους:
1) Η έγκριση του Κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ελήφθη κατά παράβαση ουσιώδους τύπου, καθόσον ψηφίσθηκε από 23 Δημοτικούς Συμβούλους αντί των 25 Δημοτικών Συμβούλων, που απαιτεί ο Νόμος αφού απαιτείται η πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (49 Χ 50% +1) .
2) Δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους εργαζόμενους
3) Στον ψηφισθέντα κατά τα άνω Κανονισμό προβλέπεται η θέση του Διευθυντή, αλλά δεν καθορίζονται τα προσόντα αυτού. Αντ’ αυτού παραπέμπει ο Κανονισμός στην υπ’ αριθμ. 25027/9-4-1984 Υπουργική Απόφαση, στην οποία όμως δεν αναφέρονται προσόντα του Διευθυντή, αλλά μόνο προβλέπεται η ανάθεση σε αυτόν αρμοδιοτήτων από το Διοικητικό Συμβούλιο! Ως εκ τούτου, η απόφαση έγκρισης του Κανονισμού πάσχει λόγω παράβασης κατ’ ουσίαν διάταξης νόμου.
Αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις