Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Αντιδρούν οι έμποροι του Πειραιά στα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό- "Αναγκαίο κακό" λέει το ΕΒΕΠ

Την έντονη αντίδραση των εμπόρων του Πειραιά προκαλούν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό θεωρώντας ότι στοχοποιείται ξανά το λιανεμπόριο ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης προσφέρει την κάλυψή του σε αυτά χαρακτηρίζοντάς τα ως «αναγκαίο κακό»!...
Η διαφορά των απόψεων μεταξύ των δύο «αδελφών» φορέων του Εμπορίου καταγράφτηκε, την Τέταρτη 3/11, την επόμενη μέρα των κυβερνητικών ανακοινώσεων, που έγιναν από τον υπουργό Υγείας και προέβλεπαν την πραγματοποίηση από τους ανεμβολίαστους Rapid ή μοριακού τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου με εξαίρεση τα μαγαζιά όπου πωλούνται τρόφιμα και τα φαρμακεία.
«Η απαίτηση να ελέγχονται από τα καταστήματα οι καταναλωτές είναι πρακτικά όχι μόνο ανεφάρμοστη αλλά και περίεργη όταν, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, με πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου δεν απαιτείται η συγκεκριμένη προϋπόθεση, όπως στα supermarket, στις λαϊκές αγορές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, στην οποία προστίθεται ότι «απορούμε για την, για ακόμα μια φορά, στοχοποίηση του λιανεμπορίου που αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας και που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος».
«Ειδικά αυτή την περίοδο, που λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της προσμονής της εορταστικής περιόδου, μας είχε δημιουργηθεί η ελπίδα μιας "κανονικότητας", που θα επέτρεπε την αποπληρωμή κάποιων έστω συσσωρευμένων υποχρεώσεων», αναφέρει ο ΕΣΠ. Και καταλήγει:
«Η αιφνίδια αυτή απόφαση όχι απλώς μας δημιουργεί την αίσθηση της αδικίας, αλλά και της δυσάρεστης αίσθησης ότι οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις δεν βρίσκονται στο αύριο της ελληνικής οικονομίας».

Β. Κορκίδης: «Αναγκαίο κακό….»
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης εμφανίζεται να προσφέρει…. κάλυψη στα νέα μέτρα χαρακτηρίζοντάς τα ως «αναγκαίο κακό».
«Ο επιχειρηματικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίσει τα μέτρα όχι ως περιοριστικά, αλλά ως προληπτικά για να αποφύγουμε α χειρότερα που άλλωστε έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν», συστήνει ο κ. Κορκίδης. Και προσθέτει:
«Σίγουρα μας δυσκολεύουν και δεν μας διευκολύνουν, αλλά μας προστατεύουν. Έχουν κόστος και διαδικασία για τους καταναλωτές, αλλά αποτρέπουν τα καταστροφικά lockdown»
«Το τέταρτο κύμα δυναμώνει ενόψει του χειμώνα και, τουλάχιστον φέτος, έχουμε την άμυνα του εμβολίου που πρέπει και οι παραγωγικοί φορείς να αναδείξουμε ξανά με μια εκστρατεία πειθούς. Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός πως τα έκτακτα μέτρα και οι έλεγχοι δεν κάνουν τη ζωή μας εύκολη, υποχρεούμαστε να τα σεβαστούμε και να τα εφαρμόσουμε σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως πελάτες.», σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις