Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Μια φιέστα στη ΧΡΩΠΕΙ με άρωμα εκλογών για τη Πολιτεία Καινοτομίας που θα λειτουργήσει το 2025!

 

Η φωτό διατέθηκε από τον Δήμο Πειραιά
Σε μια προεκλογικού τύπου φιέστα, για να «σκεπαστούν» τα προβλήματα της αγοράς και της εστίασης, κυβερνητικοί παράγοντες και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκαν τις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ και εμφάνισαν ότι μπαίνει στην «τελική ευθεία»- κατά την Περιφέρεια Αττικής- η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας, η οποία, όμως, δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από το…. 2025!
«Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι το έργο «τρέχει» με γρήγορες ταχύτητες, καθώς είναι πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί το 2025», είπε, χαρακτηριστικά, ο ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Πολιτεία Καινοτομίας να λειτουργήσει και μετά το 2025!.....
Πάντως, την Πέμπτη πήγαν στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά μια σειρά από κυβερνητικούς παράγοντες, με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Κατά την περιήγησή τους στους χώρους της ιστορικής ΧΡΩΠΕΙ

επί της οδού Πειραιώς, συζήτησαν τις λεπτομέρειες, τις προοπτικές και το χρονοδιάγραμμα του εμβληματικού αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική του Πειραιά.
 
Η φωτό διατέθηκε από την Περιφέρεια
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού η δεύτερη φάση του θα ξεκινήσει το β’ τρίμηνο του 2022 και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ώστε στη δεύτερη να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές και να γίνει η ανακήρυξη αναδόχου, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές, που θα φέρει μεγάλες καθυστερήσεις.
Η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας είναι προϋπολογισμού 100 εκατομ. €. Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από τον ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει την διαχείριση για 30 χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 15 χρόνια εισπράττοντας ενοίκια από τις επιχειρήσεις κ.λπ
Εκεί θα συνυπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και στην ανάπτυξη, με στόχο να δημιουργούνται συνέργειες για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.  Κατά τα φιλόδοξια σχέδια της κυβέρνησης εκεί θα δημιουργηθούν περισσότερες  από 2.500 νέες θέσεις εργασίας.
«Ως Δήμος Πειραιά ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το καινοτόμο αυτό έργο με την απαλλοτρίωση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ στον πίσω ακριβώς χώρο, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό «πλέγμα» ανάπτυξης για την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Μώραλης, χωρίς να διευκρινιστεί ποιο θα είναι το κόστος για τον Δήμο αυτής της απαλλοτρίωσης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις