Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτο! Προσήχθη σε Αστυνομικό Τμήμα ο δήμαρχος Κερατσινίου για τη κινητοποίηση στο Σχιστό. Εξελίξεις

 Στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος προσήχθη με περιπολικό ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος!
Αιτία της προσαγωγής η κατάληψη του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, που έχει αρχίσει, από την περασμένη Δευτέρα, ο Δήμος διεκδικώντας να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για την κατασκευή εκεί μονάδα καύσης απορριμμάτων.
Ο κ. Βρεττάκος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα,απ'  όπου μετά από λίγη ώρα, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.
«Μετά τις εξηγήσεις που δοθήκαν ότι η πόλη θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα της και καθιστώντας σαφές ότι η κατάληψη του ΣΜΑ στο Σχιστό θα συνεχιστεί, ο δήμαρχος αποχώρησε από το ΑΤ Περάματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία σημειώνεται, ακόμα, ότι:

«Κυβέρνηση και Περιφέρεια αντί να αφουγκραστούν και να κατανοήσουν τα δίκαια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας σε σχέση με το ζήτημα των απορριμμάτων στο Σχιστό, εντείνουν την αστυνομοκρατία και καταστολή, "οδηγώντας" το δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκο στο αστυνομικό τμήμα Περάματος μετά τον πλήρη αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό.

Να γνωρίζουν ότι ούτε τρομοκρατούμαστε, ούτε θα κάνουμε πίσω με τέτοιες πρακτικές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική δικαίωση
».
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο αποκλεισμός του ΣΜΑ θα συνεχιστεί»! Και καλούνται οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας σε επαγρύπνηση.
Μάλιστα, την Δευτέρα 1/11 στις 9 το πρωί θα γίνει μεγάλη συγκέντρωση έξω από το ΣΜΑ Σχιστού «για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε κείνους που θέλουν να υποβαθμίσουν τις ζωές μας».


ΝΕΟ: Ανακοίνωση- καταγγελία για τη προσαγωγή του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "οι προσπάθειες τρομοκράτησης από αστυνομικές δυνάμεις με την προσαγωγή του Δημάρχου Κερατσινίου -Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου στο αστυνομικό τμήμα Περάματος, μετά τον πλήρη αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό, είναι συνέχεια της κρατικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται όλο το προηγούμενο διάστημα".


Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις