Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκλείονται Πειραιώτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας από το Χριστουγεννιάτικο δώρο του Δήμου!

Πειραιώτες, με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας αποκλείονται, φέτος, από το Χριστουγεννιάτικο "δώρο" του Δήμου!
Είναι χαρακτηριστικό ότι δικαιούχοι της διατακτικής (αγνώστου ποσού), που θα δοθεί για να μπορέσουν να αγοράσουν μερικά βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτές θα είναι άτομα, με εισοδήματα ΠΟΛΥ κάτω από το όριο της φτώχειας...
Είναι ενδεικτικό ότι η Οικονομική Επιτροπή, που εξέτασε το θέμα, αποφάσισε στους δικαιούχους να είναι και μια τετραμελής οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μόλις 7.200 ευρώ, όταν το 2020 το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια ορίστηκε στα 10.326 €!
Ανάλογα πενιχρά πρέπει να είναι τα εισοδήματα και σε άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αποκλείονται πολλοί Πειραιώτες από αυτό το «δώρο» του Δήμου…..
Όπως και να έχει οι δικαιούχοι δεν θα γνωρίζουν, μέχρι τελευταία στιγμή, σε ποιο ύψος θα ανέρχεται η διατακτική που θα τους δοθεί, διότι όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, «το ύψος της αγοραστικής αξίας των ισόποσων διατακτικών θα καθοριστεί από τον αριθμό της
προσέλευσης των δικαιούχων, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισθέντος ποσού», που ανέρχεται σε 59.890 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Η πρώτη σελίδα της απόφασης
 Σύμφωνα με την απόφαση οι προϋποθέσεις, που θα εξετάζονται για κάθε δικαιούχο είναι:
• Το ύψος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του δικαιούχου και των συνοικούντων με αυτόν ατόμων.
• Τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η οικογένεια.
• Πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ.
• Ο αριθμός των προστατευμένων μελών της οικογένειας .
• Η ανεργία του δικαιούχου ή των μελών της οικογένειάς του.
Το ύψος του εισοδήματος, που ορίστηκε αποκλείει πολλούς Πειραιώτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς το απαιτούμενο εισόδημα, όπως προαναφέρθηκε, είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Για παράδειγμα, για έναν εργένη ορίστηκε ως ετήσιο εισόδημα τα 3.600 ευρώ ενώ το όριο της φτώχειας έχει οριστεί στα 4.917 ευρώ!
Για δύο άτομα το εισόδημα ορίστηκε στα 4.800 €, για τρία άτομα στα 6.000€, για τέσσερα άτομα στα 7.200€, για πέντε άτομα στα 8.400 €, για έξη άτομα 9.600€ κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις