Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιά:Τι προσφέρει, η ημερομηνία λήξης και τα εγκαίνια για εμβολιασμένους

Με μια εκδήλωση αποκλειστικά για εμβολιασμένους και όσους έχουν ασθενήσει από κορωνοϊό κάνει ξεκινάει, επίσημα, τη λειτουργία του το νεοσύστατο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Πειραιά (Europe Direct Piraeus).
Η εκδήλωση θα γίνει, τη Τετάρτη 22/9 στις 11.30 το πρωί, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ενώ η έντυπη πρόσκληση αναφέρει μόνο ότι «η θέση είναι καθορισμένη προκειμένου να τηρηθεί το Ειδικό Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας» στο διαβιβαστικό, που συνοδεύει την πρόσκληση αναφέρεται ρητά:
«Η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης».

Με δύο λόγια, απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους έστω και εάν διαθέτουν πιστοποιητικό οποιουδήποτε test…..
Πάντως, από την πρόσκληση διαπιστώθηκε και ένα λάθος που είχε γίνει, νωρίτερα, στο Δελτίο Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου.
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από την πρόσκληση η ονομασία του Κέντρου είναι «Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Πειραιά» ενώ στο Δελτίο Τύπου αναφερόταν δύο φορές ως «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης» δίνοντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι ήταν ένα κέντρο πληροφόρησης που αφορούσε όλη την Ευρώπη ενώ στην ουσία πρόκειται ένα κέντρο πληροφόρησης τοπικής σημασίας.
Τι άλλα έχουμε μάθει για το συγκεκριμένο Κέντρο από τις ανακοινώσεις του Δήμου Πειραιά;
1.    Η λειτουργία του Κέντρου χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2021- 2025. Οπότε είναι πιθανό (ή σχεδόν βέβαιο) το 2025 να το δούμε να κλείνει…..
2.    Το Europe Direct Piraeus αποτελεί μέλος του δικτύου Europe Direct Ελλάδος με βασικό στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά στους Έλληνες πολίτες, παρέχοντας πληροφορίες για όλα τα θέματα που αφορούν την Ένωση, το μέλλον της Ευρώπης και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών….
Η ουσία, όμως, βρίσκεται στο ότι το Κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα πληροφόρησης στα εξής:
Α) ως προς τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, για διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα,
Β) τους τρόπους εξασφάλισης υλικού για θέματα έρευνας και καινοτομίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Γ) σχετικά με σπουδές,
Δ) δυνατότητες κινητικότητας σε χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης,
Ε) ευρύτερη ενημέρωση για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα τα οποία αφορούν τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τη ψηφιακή μετάβαση κ.α. Και
ΣΤ) για τις εκπαιδευτικές δομές,
Το… κερασάκι είναι ότι θα παρέχει ενημέρωση «για τη λειτουργία της Ένωσης και προάγει την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού, για τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση των Κοινοτικών πολιτικών». (@Σχόλιο: Όμως, μη το πάρετε πολύ σοβαρά ότι ξαφνικά θα αποκτήσουμε λόγο στη διαμόρφωση των Κοινοτικών πολιτικών. Έτσι;)
3.    Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Πειραιά στεγάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου (είσοδος από  Βασ. Γεωργίου) με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4143 313, ώρες λειτουργίας 09:00 - 17:00 καθημερινά.
(@Σχόλιο: Γιατί έπρεπε ένα τέτοιο Κέντρο να στεγαστεί σε έναν χώρο Πολιτισμού όπως το Δημοτικό Θέατρο η δημοτική αρχή το ξέρει. Χαθήκαν τα άλλα κτήρια στην πόλη;)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις