Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλη διαδήλωση σε Κερατσίνι- Νίκαια για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Μικροεπεισόδια μετά το τέλος της

Η φωτό είναι από το avgi.gr
Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 8 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι με πρωτοβουλία διαφόρων Οργανώσεων, Σωματείων, Συνδικάτων και Συλλογικοτήτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκέντρωση πήραν μέρος περίπου

3.000 άτομα αλλά οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περισσότερες από 5.000.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία της ηρωικής μάνας του Παύλου, της Μάγδας Φύσσα αλλά και των συγγενών άλλων θυμάτων βίαιων επιθέσεων. Σύμφωνα με την avgi.gr εκεί βρέθηκαν ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.
Περίπου στις 6.30 το απόγευμα ξεκίνησε μεγάλη πορεία και μέσω των οδών Π. Φύσσα, Σαλαμίνας, Πέτρου Ράλλη, Κύπρου και Ηλιουπόλεως οι διαδηλωτές έφτασαν στο Μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου η πορεία διαλύθηκε περίπου στις 8.30 το βράδυ.
Μετά το τέλος της πορείας έγιναν μικροεπεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών, που έκαναν χρήση χημικών στο σταθμό του Μετρό στη Νίκαια.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία "κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών μία ομάδα περίπου 60 ατόμων επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ και φωτοβολίδων σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, που βρισκόταν σε παράπλευρη οδό, σε ικανή απόσταση από την πορεία, η οποία με τις κατάλληλες κινήσεις και περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων τα απώθησε".
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επέμβαση μέχρι τη πλατεία στο σταθμό του Μετρό στη Νίκαια κάνοντας χρήση χημικών.
Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις προαναφερόμενες οδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις