Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι ρυπογόνες δραστηριότητες από τη Β' Πειραιά. Εκδήλωση στη Νίκαια

Να βρεθούν, σε συνεργασία με τους δημάρχους, οι απαραίτητες λύσεις για να μεταφερθούν οι ρυπογόνες δραστηριότητες από τους Δήμους της Β’ Πειραιά. Αυτό υποστήριξε μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Νίκαια ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Η εκδήλωση έγινε, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, στο Κηποθέατρο της Νίκαιας και διοργανώθηκε  από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά και την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκαιας.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, αλλά και στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Πειραιά. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος στον ευρύτερο Πειραιά, μία περιοχή που συγκεντρώνει πλήθος βιομηχανικών δραστηριοτήτων, σε σημείο να θεωρείται από κάποιους ως «η πίσω αυλή της Αττικής».
Μάλιστα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία με τους δημάρχους της περιοχής θα πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις για να μεταφερθούν αυτές οι δραστηριότητες, ενώ δεσμεύθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα εργαστεί για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, ώστε οι περιοχές του ευρύτερου Πειραιά, όπως ο Δήμος Περάματος και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, να απαλλαγούν οριστικά από οχλούσες και ρυπογόνες δραστηριότητες που πλήττουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
Επιπλέον, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το σχέδιο της κυβέρνησης να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την περιοχή με τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό, ενώ ανέφερε πως η COSCO πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις μονοπωλιακές πρακτικές της.
Επίσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως η κυβέρνηση προτίμησε την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας κι όχι τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα και άλλοθι για να χτυπηθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία απέτυχε στον οικονομικό τομέα, αναφέροντας ως παράδειγμα πως η Ελλάδα είχε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη (8,2%), αφού επέλεξε να λάβει μέτρα που έπληξαν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ την ίδια στιγμή ενίσχυσε τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων, μελών και φίλων του κόμματος αναφορικά με τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πριν από την εκδήλωση στο Κηποθέατρο της Νίκαιας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφτηκε τον δήμαρχο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, στο Δημαρχείο της πόλης, με τον οποίον είχαν συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α’- Β’ Πειραιά, ο Θεοδωρής Δρίτσας, η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Λαμπρίδης, ο συντονιστής της ΟΜ Νίκαιας Γιάννης Μεταξιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νίκαιας-ΑΓ.Ι. Ρέντη / μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά και της ΟΜ Νίκαιας.
Τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφθηκε το Μνημείο στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου στις 17 Αυγούστου 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, εβδομήντα πέντε συνολικά άτομα, που μετείχαν ενεργά στην Αντίσταση και στον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας ενάντια στη ναζιστική Κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις