Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Καρολάιν. Τι γράφουν οι αγγλικές εφημερίδες

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun
Τον «γύρο του κόσμου» έχουν κάνει οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία της άτυχης Καρολάϊν από τον 33χρονο σύζυγό της, όπως ομολόγησε ο ίδιος.
Τα μεγαλύτερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που παρακολουθούσαν, όλες αυτές τις ημέρες, τις εξελίξεις της συγκλονιστικής υπόθεσης λόγω της αγγλικής καταγωγής της αδικοχαμένης κοπέλας, μετέδωσαν, αμέσως, από το βράδυ της Πέμπτης, τις εξελίξεις μετά την ομολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
«Ο σύζυγος σκότωσε την Καρολάϊν» είναι ο βασικός τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «The Sun», με τον υπότιτλο να αναφέρει: «Ο Έλληνας σύζυγος ομολόγησε τον στραγγαλισμό αφού εκείνη «ορκίστηκε να φύγει με το μωρό τους».
Σύμφωνα με την Sun οι αστυνομικοί περιέγραψαν τον 33χρονο ως «κορυφαίο ηθοποιό». Ο οποίος μετά την αποτρόπαιο έγκλημα οργάνωσε την σκηνοθεσία της ληστείας και για περισσότερο από ένα μήνα εμφανιζόταν ως σύζυγος που πενθεί.
«Δολοφονία Καρολάϊν Κρουχ (Caroline Crouch): Ο Έλληνας σύζυγος ομολογεί ότι σκότωσε την 20χρονη Βρετανίδα γυναίκα του», γράφει η Telegraph ενώ η Daily Mail γράφει:
«Ο Έλληνας πιλότος σύζυγος ομολόγησε η δολοφονία της βρετανίδας συζύγου του Caroline Crouch {ότι} «την έπνιξε με ένα μαξιλάρι μπροστά στο μωρό τους» και στη συνέχεια «έπνιξε τον σκύλο τους ως μέρος της κάλυψης», όταν ο ανιχνευτής υγείας κατέστρεψε το άλλοθι».
Όλες οι εφημερίδες έχουν αναλυτικά ρεπορτάζ για το πως έφθασε η Αστυνομία στην αποκάλυψη του εγκλήματος αξιοποιώντας, ουσιαστικά, τρία στοιχεία:
1) Ανακαλύφθηκε ότι η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας που μοιράστηκε το ζευγάρι είχε επίσης αφαιρεθεί στις 1:20 π.μ. - ενώ είχε ισχυριστεί ότι οι κλέφτες εισέβαλαν στο σπίτι αρκετές ώρες αργότερα.
2) Στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου εντοπίστηκε μια εφαρμογή καταμέτρησης των βημάτων του. Σύμφωνα με τις εγγραφές, που υπήρχαν σε αυτήν φαινόταν να βηματίζει στο σπίτι την ώρα, που όπως είχε ισχυριστεί ήταν δεμένος και φιμωμένος από τους ληστές.
3) Το «έξυπνο» ρολόι της Καρολάϊν κατέγραψε ότι η καρδιά της είχε σταματήσει να χτυπάει ώρες πριν την ώρα που ο Αναγνωστόπουλος ισχυρίστηκε ότι πρέπει να δολοφονήθηκε.
‘Ένα ακόμα στοιχείο, που λήφθηκε σοβαρά υπόψη ήταν ότι εκείνο το βράδυ είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι και είχε διαπιστωθεί ότι είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους έντονα μηνύματα.
Αργότερα, μετά την ομολογία του, ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στην διάρκεια του καβγά η σύζυγός του  τον είχε απειλήσει πως θα πάρει το παιδί και θα φύγει.
Μάλιστα, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, έχει διαπιστωθεί ότι η Καρολάϊν έκανε κράτηση δωματίου και σε ξενοδοχείο.
Όπως είναι γνωστό, ο πιλότος βρισκόταν, την Πέμπτη, στην Αλόννησο, όπου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη της συζύγου του.
Οι αστυνομικοί είχαν ήδη εντοπίσει τα νέα στοιχεία αλλά για να μην υποψιάσουν τον 33χρονο τον άφησαν να παραμείνει, μια ημέρα, στην Αλόννησο και να παραστεί στο μνημόσυνο. Εκεί τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Αθήνα.
«Ήταν ένας κορυφαίος ηθοποιός ... ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε στην Αλόννησο ήταν να αγκαλιάσει τη μητέρα της Caroline και να της πει ότι πηγαίνει στην Αθήνα για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο», δήλωσε ένας αστυνομικός στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sun.
Στη συνέχεια με πλωτό οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί με ελικόπτερο στην Αθήνα, όπου μετά από 8ωρη ανάκριση ομολόγησε την ενοχή του.
Σύμφωνα, πάντα, με την Sun ο 33χρονος τελικά «έσπασε» λέγοντας: «Εκείνη τη νύχτα είχαμε διαφωνίες από νωρίς. Κάποια στιγμή πέταξε το παιδί στην κούνια και μου είπε να σηκωθώ και να φύγω από το σπίτι. Με έσπρωξε και με τράβηξε. Η κρίση μου έγινε θολή, την στραγγάλισα και μετά παρουσίασα τη ληστεία».
«Θα τη θυμόμαστε ως μία από πιο τις μεγάλες περιπτώσεις εγκληματικότητας τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε, στη βρετανική εφημερίδα, μια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις