Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Βίντεο με τη θαλάσσια διαμαρτυρία στη Βενετία κατά των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων

Η φωτό του πλοίου είναι
από το wikipedia

Με θαλάσσια διαμαρτυρία «υποδέχτηκαν» οι κάτοικοι της Βενετίας το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, που κατέπλευσε στην «πόλη των Δόγηδών» μετά από 17 μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.
«Αυτή τη φορά η κυβέρνηση το πήγε πολύ καλά. Κατάφερε να μας ξεγελάσει όλους, κάνοντας τον κόσμο να πιστέψει ότι απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια από τη Βενετία, από το να έρχονται μπροστά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Είμαστε εδώ για να δείτε ότι όλα είναι ψέματα» λέει ένας διαδηλωτής.
Να σημειωθεί ότι

εδώ και τριάντα χρόνια, η Βενετία είναι αγαπημένος προορισμός των κρουαζιερόπλοιων. Μόνο το 2019, την επισκέφτηκαν 667 κρουαζιέρες με περισσότερους από 700.000 επιβάτες. Όμως οι κάτοικοι απαιτούν τα πλοία να δένουν έξω από τη λιμνοθάλασσα για να μην καταστρέφουν το περιβάλλον.
Το πρώτο πλοίο που έφτασε στη Βενετία μετά την επανέναρξη των προγραμμάτων κρουαζιέρας ήταν το «MSC Orchestra» αλλά η εμφάνισή του προκάλεσε την οργή πολλών κατοίκων που μπήκαν σε σκάφη «καταδιώκοντας» το κρουαζιερόπλοιο και ζητώντας «όχι μεγάλα σκάφη στη Βενετία». Έγιναν μάλιστα και διαδηλώσεις στους δρόμους.

Το πλοίο  έφτασε άδειο στη Βενετία και αναχώρησε με περίπου 650 επιβάτες.
Όλοι τους έπρεπε να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό, που να έχει γίνει κατά τις 4 τελευταίες ημέρες και να υποβληθούν και πάλι σε εξέταση για να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ώστε τα κρουαζιερόπλοια να μην μετατραπούν σε κινούμενες εστίες της Covid-19, όπως συνέβη αρκετές φορές στην κορύφωση της πανδημίας, πέρσι.
Για τον λόγο αυτό στο MSC Orchestra δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν παρά μόνο οι μισοί από τους περίπου 3.000 επιβάτες που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει.
Το κρουαζιερόπλοιο θα πιάσει στο Μπάρι της Ιταλίας, στην Κέρκυρα, τη Μύκονο και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις