Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ατύχημα σε λιμάνι της Λιβύης με τάνκερ εταιρείας συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη. Εντυπωσιακές φωτό

 «Δεμένο» σε λιμάνι της Λιβύης παραμένει ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο μετά από πρόσκρουση σε προβλήτα πετρελαιοειδών, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Πρόκειται για το (κατασκευής 2004) με σημαία Λιβερίας «ARIN», μεταφορικής ικανότητας 34620 τόνων, το οποίο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων equasis διαχειρίζεται η εταιρεία Aegean, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Λιβυκών αρχών και τα δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού Τύπου το δεξαμενόπλοιο, μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου, προσέκρουσε, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 29/4, στην διάρκεια χειρισμών ελλιμενισμού, στη προβλήτα των εγκαταστάσεων της εταιρείας Buraiqa στο λιμάνι Misrata.
Ο επικεφαλής της Λιβυκής Αρχής Λιμένων και Θαλάσσιων Μεταφορών, Omar Al-Jawashi σε δηλώσεις του υποστήριξε πως το δεξαμενόπλοιο προερχόμενο από το λιμάνι του Τομπρούκ συγκρούστηκε με τη προβλήτα, μετά από ανεπιτυχή ελιγμό, προκαλώντας- κατά τον ίδιον- μεγάλη ζημιά.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στο πλοίο, που έπαθε μικρές ζημιές, απαγορεύτηκε ο απόπλους και έτσι παραμένει, από τότε, στο αγκυροβόλιο νούμερο 6 του λιμανιού της Misrata.
Στις λιμενικές εγκαταστάσεις έγινε από αυτοψία από στελέχη της εθνικής εταιρείας πετρελαιοειδών της Λιβύης ενώ από το Λιβυκό Υπουργείο Επικοινωνιών γνωστοποιήθηκε πως διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος ενώ ότι υπάρχει επικοινωνία με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς του πλοίου για τα θέματα αποζημιώσεων.
•    Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα στο facebook της Λιβυκής Εθνικής εταιρείας πετρελαιοειδών (National Oil Corporation)  και από το Υπουργείο Επικοινωνιών της Λιβύης

 
 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις