Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Αχρείαστη ανάμειξη των δημάρχων Ξάνθης και Νίκαιας πριν από το ντέρμπι Ιωνικού- Ξάνθης

Η φωτό έχει παραχωρηθεί από τον
Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη

 Την… προστασία των ομάδων των πόλεων τους διεκδίκησαν, ως μη όφειλαν, με παρεμβάσεις τους, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη δυναμιτίζοντας το ντέρμπι κορυφής για τα play off της Superleague 2 μεταξύ του Ιωνικού Νίκαιας και της Ξάνθης.
Ο αγώνας πραγματοποιείται, την Κυριακή 9/5, το μεσημέρι, στο γήπεδο της Νεάπολης και θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία και της απευθείας ανόδου στην ανώτερη.
Για την ιστορία να πούμε ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Ξάνθη κέρδισε η τοπική ομάδα με 1-0 ενώ στο δεύτερο γύρο στη Νεάπολη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.
Και ξαφνικά ενεπλάκησαν οι δήμαρχοι….
Η πρώτη κίνηση φαίνεται να έγινε από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσεπέλη, όπως σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά ζητώντας την λήψη έκτακτων μέτρων για τον αγώνα.
«Παρόλο που θεωρούμε ότι η ομάδα του Ιωνικού δεν υιοθετεί πρακτικές αντιαθλητικής συμπεριφοράς, βίας και εξωγηπεδικής παράνομης συμπεριφοράς, ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγέλλονται τέτοιου είδους δράσεις.
Η λήψη μέτρων, για την ασφαλή μετάβαση, διαμονή στην Αθήνα και παραμονή στο γήπεδο της ομάδας της Ξάνθης, όπως και για την πιστή εφαρμογή και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με πρόσβαση μόνο όσων έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται και να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, είναι αυτονόητη ενέργεια, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που επιβάλει το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι
», γράφει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επιστολή για την οποία να σημειωθεί δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης.
Ωστόσο, σε αυτό θεώρησε σκόπιμο να «απαντήσει» με δημόσια δήλωσή του ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης διαβλέποντας πίσω από την ενέργεια του συναδέλφου του δημάρχου «επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου»!
«Επειδή από το περιεχόμενο της επιστολής του συναδέλφου μου, προκύπτουν εντυπώσεις που αδικούν την αλήθεια, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πλήττουν εμμέσως πλην σαφώς τα αθλητικά ιδεώδη και το υγιές ευ αγωνίζεσθαι των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, οφείλω να του πω ότι η επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου, είναι άστοχη, προσβλητική και δεδομένου ότι εκδηλώθηκε παραμονές ενός κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, αχρείαστη και επικίνδυνη», αναφέρει ο κ. Ιωακειμίδης. Και προσθέτει:
«Για του λόγου το αληθές, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο της Ξάνθης στο γεγονός, ότι οι ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, η Παναχαϊκή και πρωτίστως η ομάδα της δικής του πόλης, η Ξάνθη, αποχωρώντας από το γήπεδο του Ιωνικού, ευχαρίστησαν δημόσια αθλητές και παράγοντες για την καλή φιλοξενία που έτυχαν, εξαίροντας το ήθος αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κατά το χρόνο παραμονής του στο γήπεδο της Νίκαιας.
Εύχομαι την Κυριακή να γίνει στο γήπεδο του Ιωνικού ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι."

@ (Σχόλιο) Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα έλεγαν ότι στόχος των δημάρχων είναι μόνο οι… ψήφοι των οπαδών των δύο ομάδων. Προσωπικά δεν το πιστεύω. Όμως, ακόμα και εάν κινήθηκαν με τα αγνότερα οπαδικά αισθήματα καλό θα είναι να αποφεύγουν την ανάμιξή τους σε ποδοσφαιρικά θέματα.Άλλωστε και οι δύο ομάδες είναι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, με Διοικητικά Συμβούλια και μετόχους, ικανούς να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.
Για αυτό θεωρώ ούτε ο δήμαρχος Ξάνθης χρειαζόταν να στείλει αυτή την επιστολή, πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η ΠΑΕ Ξάνθης ούτε βέβαια και ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη να σπεύσει να απαντήσει, με τέτοια δημόσια δήλωση για να υπερασπιστεί τη... τιμή της ΠΑΕ Ιωνικός, πράγμα που επίσης θα μπορούσε να κάνει η ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις