Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Δούρου και Γαβρίλης επισκέφθηκαν μεγάλα έργα σε Πειραιά- Κορυδαλλό που άρχισαν επί των ημερών τους

 Η πρόοδος των εργασιών για την ανάπλαση του Μικρολίμανου καθώς και η μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου συζητήθηκαν μεταξύ του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της πρώην περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.
Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τους παραπάνω για την εξέλιξη των έργων σε συνάντηση, που έγινε στο Μικρολίμανο ενώ η κ. Δούρου εξηγώντας, ουσιαστικά, το ενδιαφέρον της για τα δύο έργα, τα οποία δρομολογήθηκαν επί των ημερών της διοίκησής της στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε:

«Στόχος μας ήταν και παραμένει μια παρεμβατική Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, είτε βρίσκεται στη Διοίκηση είτε στην Αντιπολίτευση. Ως Διοίκηση της σημαντικότερης Περιφέρειας του τόπου, οικοδομήσαμε ένα νέο υπόδειγμα. Σε συνεργασία με τους δήμους, όπως τον Δήμο Πειραιά, παλέψαμε για τη δημιουργία και την αναβάθμιση ελεύθερων, δημόσιων, προσβάσιμων χώρων».
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβάλλαμε στην αποκατάσταση της κοινωνικής και πολεοδομικής λειτουργίας της ευρύτερης περιοχής, στην αποκατάσταση της σχέσης με το θαλάσσιο μέτωπο, γιατί θέλαμε και καταφέραμε να αποδώσουμε στην πόλη αναβαθμισμένους, λειτουργικά και αισθητικά, δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους, για όλους τους πολίτες”, παρατήρησε η ίδια.
Όπως επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής», της οποίας ηγήθηκε η κ. Δούρου:
•    Η ανάπλαση στο Μικρολίμανο δρομολογήθηκε μετά την αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ να κατεδαφιστούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές. Τότε η Περιφέρεια ενέγραψε στον προϋπολογισμό της 5.5 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο της μελέτης του Δήμου Πειραιά, και στη συνέχεια υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο  για την ανάπλαση της περιοχής, ικανοποιώντας έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών και της πόλης, που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός νέου  δημόσιου και προσβάσιμου χώρου για τους πολίτες.
•    Για την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου «η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ενέγραψε, το 2017, στον Προϋπολογισμό της και στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του, από ίδιους πόρους, με 15 εκατομμύρια ευρώ. Στις αρχές του 2018, η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε με τον Δήμο Πειραιά Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης του Δήμου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτησή του μέχρι και την ανάδειξη του προσωρινού ανάδοχου του έργου, που έγινε το Μάιο του 2019».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις αναγκαίες διορθώσεις του έργου καθώς τονίστηκε ότι η «Δύναμη Ζωής» «στηρίζει όλες τις αναγκαίες διορθώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί  η εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή».

Στον Κορυδαλλό
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επίσκεψη της κ. Δούρου και του κ. Γαβρίλη στον Κορυδαλλό, όπου είδαν τα εξής έργα:
1.    την ανάπλαση του χώρου των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού (προϋπολογισμού 4.590.000), «η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη»,
2.     το υπό  κατασκευή Κλειστό Γυμναστήριο – Κολυμβητήριο (προϋπολογισμού 8.390.000). και
3.    το Ειδικό Δημοτικό Νηπιαγωγείο, το οποίο ολοκληρώθηκε  με τη συμπληρωματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Κορυδαλλού.
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, όπως και σε όλη την Αττική, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, στα πέντε χρόνια της θητείας της, έκανε πράξη το αυτονόητο.  Βάλαμε τέλος σε προβλήματα που βάλτωναν χρόνια, δώσαμε λύσεις σε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπως του Κορυδαλλού. Και είμαστε σήμερα εδώ, σε αυτά τα εμβληματικά έργα που δείχνουν το αποτύπωμα μιας Διοίκησης, η οποία έκτισε ένα νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης, συνεργάστηκε ισότιμα με τους Δήμους, αξιοποίησε όλους τους δυνατούς πόρους στη βάση αναπτυξιακής στρατηγικής και με σεβασμό στο περιβάλλον, αναβάθμισε και δημιούργησε νέες  υποδομές και  βελτίωσε τη ζωή των πολιτών», παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου, μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις