Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Ακόμα πανηγυρίζουν στη Νίκαια για την άνοδο του πρωταθλητή Ιωνικού! Δείτε βίντεο

Η φωτό διατέθηκε από τον Δήμο
Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη

 Ακόμα πανηγυρίζουν στη Νίκαια για την επιστροφή της αγαπημένης ομάδας της πόλης στα «μεγάλα σαλόνια» του ποδοσφαίρου μετά από 14 χρόνια!
Το ξέφρενο πανηγύρι για την μεγάλη επιτυχία του Ιωνικού, που καρδιοχτύπησε πολλές φορές τις τελευταίες αγωνιστικές ημέρες, ξεκίνησε με το σφύριγμα της λήξης της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Εργοτέλη.
Εκατοντάδες φίλοι του Ιωνικού βγήκαν στην πλατεία Σπάθας, που είναι έξω από το γήπεδο και ανάβοντας καπνογόνα έγιναν όλοι ένα μεγάλο κουβάρι ενώ στα αποδυτήρια οι παίκτες, η τεχνική ηγεσία και οι διοικούντες πανηγύριζαν για την μεγάλη επιτυχία.
Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, ο προπονητής Δημήτρης Σπανός, με δηλώσεις του

μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη δήλωσε, όπως μετέδωσε το gazzetta.gr τα εξής:
«Οι κόποι μιας χρονιάς στέφθηκαν με επιτυχία, πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, στην οικογένεια Τσιριγώτη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες μου που έκαναν εξαιρετική προσπάθεια, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για τον Ιωνικό και όλοι μαζί καταφέραμε τον στόχο μας. Να φέρουμε ξανά αυτή την ιστορική ομάδα στη φυσική της θέση, στα μεγάλα σαλόνια! Παρ’ ότι ο κόσμος έλειπε και είναι η δύναμη μας, θέλω να πω ότι τον νιώθαμε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό δίπλα μας. Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε του χρόνου να τους έχουμε κοντά μας στις εξέδρες»!

Η τελευταία αγωνιστική
Ο Ιωνικός κατέκτησε, συνολικά, μια δίκαιη άνοδο αν και τις τελευταίες αγωνιστικές ημέρες κινδύνεψε πολλές φορές «να χύσει το γάλα από τη καρδάρα»!
Συγκεκριμένα, εάν και την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρισκόταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο «κατάφερε» την τελευταία αγωνιστική των play off να βρίσκεται στη πρώτη θέση ισόβαθμος με τον Λεβαδειακό, που λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων κέρδιζε ως πρώτος την απευθείας άνοδο.
Ωστόσο, την τελευταία αγωνιστική ο Λεβαδειακός ηττήθηκε στην Ξάνθη από τη τοπική ομάδα (1-0), που κατέκτησε τη δεύτερη θέση για να διεκδικήσει την άνοδο σε αγώνα μπαράζ με τον Παναιτωλικό ενώ ο Ιωνικός κέρδισε με 2-1 τον Εργοτέλη παίρνοντας την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Η αναμέτρηση είχε πολλά νεύρα και ένα πρώτο ημίχρονο μοιρασμένο μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, στο 43’ ο Ιωνικός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουϊρουκίδη από τον Μπάτζιο, αλλά ο διαιτητής κ. Φωτιάς έδειξε κόρνερ.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες «ανέβασαν στροφές» και ο Εργοτέλης κατάφερε να προηγηθεί στο 60’ με κοντινή προβολή του Κοκκίνη.
Εκεί, όμως, «μίλησε» η δύναμη του Ιωνικού. Η ομάδα της Νίκαιας συγκεντρώθηκε, ο προπονητής Δημήτρης Σπανός έκανε την κίνηση- ματ ρίχνοντας στο 68’ στον αγώνα τους τους Κάστρο, Πλατέλλα και Μάναλη γεμίζοντας την επίθεση και ήρθε η μεγάλη ανατροπή!
Η φάση- κλειδί έγινε στο 73’. Ο Τσέλιος υπέπεσε σε φάουλ έξω από την περιοχή και ο διαιτητής έκρινε αυστηρά ότι έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Ήταν η δεύτερη και έτσι ο παίκτης του Εργοτέλη πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.
Το φάουλ εκτέλεσε ο Ρόλε και η μπάλα πήγε πάνω στα χέρια του τερματοφύλακα του Εργοτέλη Κατσιμήτρου, ο οποίος κάνοντας ένα ολέθριο λάθος δεν τη συγκράτησε. Η μπάλα του ξέφυγε, τρεις παίκτες του Ιωνικού και δύο αμυντικοί έπεσαν πάνω. Τελικά, όμως, ο Μουμίν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα.
Έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ιωνικός κυνήγησε και το 2-1 και το πέτυχε σε μια αντεπίθεση- φωτιά στο 81’ με τον Μάναλη. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Και με το σφύριγμα της λήξης ξεκίνησε το πανηγύρι ενώ σε μεγαλύτερους σε ηλικία Νικαιώτες δάκρυα χαράς κυλούσαν στα μάτια.

Δηλώσεις
Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε δήλωσή του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η πόλη μας, ζει τη χαρά μιας μεγάλης διάκρισης στην  Super League 2. Ο Ιωνικός, εξασφάλισε την άνοδο του στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από τη νέα περίοδο θα ανταγωνίζεται συλλόγους με διακρίσεις εντός και εκτός χώρας, διεκδικώντας την εδραίωση του με καλά αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους».
«Η επιτυχία του Ιωνικού  14 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας, είναι μεγάλη και για ένα επιπλέον λόγο. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα με αξιακά χαρακτηριστικά, με αγωνιστική σταθερότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος  και με προσήλωση στο ευ αγωνίζεσθαι.
Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να ζήσω ως Δήμαρχος της πόλης αυτή τη χαρά και να μοιραστώ  αυτές τις στιγμές ευφορίας με τους συμπολίτες μου
», επεσήμανε ο δήμαρχος.
Επίσης, ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης σε δήλωσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, 19 Μαΐου 2021, 102 χρόνια μετά τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, η προσφυγομάνα Νίκαια, η Κοκκινιά και όλοι οι γύρω δήμοι γιορτάζουν την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ιωνικού μας στα μεγάλα σαλόνια της A’ εθνικής κατηγορίας»
«Η λαμπρή πορεία της ομάδας, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας όλων των συντελεστών της, οι οποίοι την πήραν από τις χαμηλές κατηγορίες και την ανέβασαν και πάλι, μετά από 14 χρόνια, εκεί που της αξίζει, καταδεικνύει ότι η δουλειά και η στοχοπροσήλωση σε ιδανικά, είναι ικανή να φέρει αργά ή γρήγορα μόνο επιτυχίες.
Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στη διοίκηση, στον προπονητή και στο τεχνικό επιτελείο και σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην άνοδο της ομάδας του Ιωνικού Νίκαιας στη Super League. Μοιραζόμαστε τη χαρά σας και τη χαρά που δώσατε σε χιλιάδες κατοίκους της πόλης και στους φίλους του Ιωνικού
», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

• Με πληροφορίες για την αναμέτρηση από το a-sports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις