Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Παρακολουθείστε εδώ τη ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με πρωταγωνιστή τον Πύργο του Πειραιά

Μια μοναδική ψηφιακή έκθεση με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Πύργο Πειραιά, παρουσιάζουν ο Δήμος Πειραιά και η Piraeus Tower Α.Ε. στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Φωτός.
Η εμπειρία ξεκινά με ένα βίντεο που μας ξεναγεί στο εσωτερικό του Πύργου Πειραιά, σε ένα ψηφιακό gallery walk ανάμεσα σε 24 εικόνες-εκθέματα. Μέσα από την καλλιτεχνική ματιά 24 φωτογράφων, ανακαλύπτουμε κι εμείς τον φωταγωγημένο Πύργο Πειραιά, που «έλαμψε» την περίοδο των Χριστουγέννων, ως ένα σύγχρονο σύμβολο ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγέννησης.
Μια πρωτοβουλία ανάδειξης και διάχυσης του «φωτός», μετά από μια δύσκολη και σκοτεινή περίοδο. Μια πρωτοβουλία που φέρνει «κοντά» καλλιτέχνη και θεατή.
Δείτε εδώ το βίντεο:


Η πρωτότυπη ιδέα φέρει την υπογραφή της εταιρίας YARD η οποία είχε αναλάβει τη Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Πύργου Πειραιά – σε συνεργασία με την εταιρία LIGHTING ART και τον Lighting Designer Γιώργο Τέλλο – καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης.
Τη διοργάνωση της έκθεσης έχει το Destination Piraeus, o Οργανισμός για την τουριστική προβολή του Δήμου Πειραιά.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του ανέφερε:
«Ο Πύργος του Πειραιά «λάμπει» ξανά, μέσα από μια εντυπωσιακή ψηφιακή έκθεση, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, μετά από μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας. Η έκθεση “See the light” είναι εμπνευσμένη από τη φωταγώγησή του εμβληματικού κτηρίου της πόλης μας, την περίοδο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ακόμη μια συνέργεια του Δήμου Πειραιά με την Piraeus Tower Α.Ε., στο πλαίσιο της αξιοποίησης του Πύργου και είναι το αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μεγάλοι φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις μας εμπιστεύονται, συνεργάζονται μαζί μας και επενδύουν στην πόλη μας. Ο Πειραιάς αλλάζει και έχει περάσει σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας, της αναγέννησης και της ανάπτυξης και η αξιοποίηση του Πύργου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Συμμετέχοντες Φωτογράφοι

1.    Αλέξανδρος Γρυμάνης
2.    Ανδρέας Τζινιόλης
3.    Άρης Κατσιγιάννης
4.    Γιώργος Διαμαντής
5.    Γιώργος Καπλανίδης
6.    Διονύσης Ανδριανόπουλος (Βοηθός Φωτογράφου: Αναστασία Διακόνου)
7.    Διονύσης Κούτσης
8.    Έφη Γούση
9.    Ηλίας Nτζόιδος
10.    Θανάσης Γάτος
11.    Θοδωρής Μάρκου
12.    Κική Παπαδοπούλου
13.    Κοσμάς Κουμιανός
14.    Μάριος Θεολόγης
15.    Μάριος Σαγιάς
16.    Νικόλας Μάστορας
17.    Νίκος Βαρδακαστάνης
18.    Νίκος Δανιηλίδης
19.    Νίκος Χατζηφώτης
20.    Πάνος Γεωργίου
21.    Παντελής Ζερβός
22.    Ρία Μορτ
23.    Σπύρος Χαμάλης
24.    Φάνης Παυλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις