Τρίτη 11 Μαΐου 2021

"Έφυγε" ο Σωτήρης Αλεξόπουλος της Αλληλεγγύης και των Κινημάτων του Πειραιά

 Ένας άνθρωπος, που ταυτίστηκε με την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, ένας αγωνιστής των κινημάτων, ο Σωτήρης Αλεξόπουλος «έφυγε» από κοντά μας, νικημένος από την επάρατο νόσο, αφήνοντας ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο, κενό στον Πειραιά.
Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 ο Σωτήρης εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος των «Ενεργών Πολιτών Πειραιά-Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή» στο Συμβούλιο της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά ενώ συμμετείχε ενεργά στο κίνημα κατά της προβλήτας κρουαζιέρας στο Παλατάκι.
Επίσης,

υπήρξε στέλεχος της δημοτικής κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας» και ένας από τους πρωτεργάτες της «Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών».
Ήταν πάντα ορμητικός, αεικίνητος, γενναιόδωρος, αλληλέγγυος, ανάμεσα στους ανθρώπους που υποφέρουν είτε γιατί επλήγησαν από την οικονομική κρίση είτε γιατί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Ήταν η ψυχή της πύλης E1 και της Ε2 στη μεγάλη έξαρση του προσφυγικού το 2015-2016 με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά.
«Και πάντα δίπλα του η Φωτεινή, η σύντροφος και η δύναμη της ζωής του. Σε αυτήν στρέφεται τώρα η σκέψη μας όπως και στα παιδιά του για να αντέξουν το οριστικό, το αμετάκλητο και τον ύστατο αποχαιρετισμό στον Άγιο Γεράσιμο στο Σχιστό, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στις 3 το απομεσήμερο», αναφέρεται, μεταξύ, άλλων, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους».

Ο δήμαρχος Πειραιά
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του για τον θάνατο του Σωτήρη Αλεξόπουλου υπογράμμισε:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σωτήρη Αλεξόπουλου. Υπήρξε ένας δραστήριος Κοινοτικός Σύμβουλος της  Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, αλλά κυρίως ενεργό μέλος της Πειραϊκής κοινωνίας. Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος αγαπούσε τον Πειραιά  και πάντα αγωνιζόταν για τις ιδέες και τα πιστεύω του. Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά αποχαιρετά με συγκίνηση το σύντροφο και αγωνιστή Σωτήρη Αλεξόπουλο.  
Ο Σωτήρης υπήρξε παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και έμπρακτης αλληλεγγύης.  
Μεταξύ άλλων πρωτοστάτησε στις δομές αλληλεγγύης, στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, στο αντιφασιστικό κίνημα και στο κίνημα για την περιβαλλοντική προστασία της Πειραϊκής ενάντια στα σχέδια της  COSCO, με την προσφορά του να αναγνωρίζεται από το σύνολο των πολιτών του Πειραιά.    
Όλοι μας θα θυμόμαστε για πάντα την προσπάθειά του για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, χωρίς εκμετάλλευση, προσφυγιά και πόνο.  
Οι αγώνες του, η στάση ζωής του, οι αρχές και οι αξίες του, αποτελούν σηματοδότη και παρακαταθήκη για την κοινωνία του Πειραιά.  
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μας στους δικούς του ανθρώπους
»
Τέλος, η δημοτική κίνηση «Το Λιμάνι της Αγωνίας» σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Πορευτήκαμε μαζί και χώρια, χώρια και μαζί δεκαετίες ολόκληρες, με τον Σωτήρη να δίνει το παρόν  σε κάθε γωνιά της πόλης μας, να μην λείπει από κανένα γεγονός μέχρι το τέλος.
Μία έντονη, φιλική, συντροφική, ανθρώπινη, βαθιά πολιτική  και χειμαρρώδης παρουσία που αγωνιζόταν διαρκώς, που ποτέ δεν το έβαζε κάτω . Έτσι ακριβώς αντιμετώπισε και την ασθένειά του, με αισιοδοξία και πολλή γενναιότητα .
Η θλίψη βαθιά σε όλες και όλους μας. Αλλά, ακόμα και με τα δόντια σφιγμένα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα.  Αυτή είναι η τιμή που του πρέπει
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις