Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Πειραιάς: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους εμφανιζόμενοι ως τεχνικοί Ηλεκτρικής Εταιρείας και άδειαζαν τα σπίτια!

Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερα άτομα, που εξαπατούσαν ηλικιωμένους εμφανιζόμενοι ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας και του αποσπούσαν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά.
Ήδη από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου έχουν συλληφθεί, μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Φυλή και στη Καλλιθέα, τρεις Έλληνες, μέλη της σπείρας και καταζητείται ένας τέταρτος.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία η συμμορία ξεκίνησε, από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη δράση της στην περιοχή του Πειραιά όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν ηλικιωμένους έξω από τα σπίτια τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Συνήθως έλεγαν ότι ήθελαν να κάνουν κάποιον έλεγχο του ηλεκτρικού πίνακα ή πως υπήρχε διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι και έτσι έπειθαν τους ηλικιωμένους να τους επιτρέψουν να μπουν στα σπίτια τους, ώστε εξακριβώσουν την υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Στη συνέχεια τους οδηγούσαν κυρίως στο χώρο της κουζίνας και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Σε μία μάλιστα περίπτωση, έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσει μόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή, με πρόσχημα ότι θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις