Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στις Φιλιππίνες χωρίς τραυματισμούς ή ρύπανση

Η φωτό είναι από την Ακτοφυλακή
των Φιλιππίνων

 Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο- χύδην φορτίου συγκρούστηκε με νεότευκτο δεξαμενόπλοιο στο κόλπο της Μανίλας στις Φιλιππίνες.
Το ελληνόκτητο bulk carrier ήταν το με σημαία Νήσων Μάρσαλ «IVY ALLIANCE», χωρητικότητας 55886 τόνων, της εταιρείας Marla Dry Bulk Shipmanagement Inc., συμφερόντων του ναυτιλιακού  Ομίλου Λάτση (Latsco), του οποίου τα ηνία έχει αναλάβει ο Πάρης Κασιδόκωστας- Λάτσης, γιος του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και της Μαριάννας Λάτση.
Η σύγκρουση έγινε

στις 7 Απριλίου με το νεότευκτο (παραλαβή 2021) δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών της δανέζικης εταιρείας Maersk «RICH RAINBOW», χωρητικότητας 50.000 τόνων.
Όπως έχει γίνει γνωστό το RICH RAINBOW, που  είχε φορτίο βενζίνης, έφευγε από το αγκυροβόλιο όπου είχε πάει μετά την αναχώρησή του από το Σιάμ της Ταϊλάνδης για να παραλάβει προμήθειες ή να αλλάξει πλήρωμα. Αντίθετα το ελληνόκτητο φορτηγό, που ήταν έμφορτο με άνθρακα, είχε αναχωρήσει από την Ινδονησία προς λιμάνι της Κίνας και κατέπλευσε, εκείνη την ώρα, στο αγκυροβόλιο της Μανίλας επίσης για να παραλάβει προμήθειες ή να αλλάξει πλήρωμα.
Από τη σύγκρουση τα δύο πλοία υπέστησαν υλικές ζημιές. Το «RICH RAINBOW» υπέστη ζημιές 20 μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή στο επίπεδο του καταστρώματος φορτίου ενώ το IVY ALLIANCE έχει χτυπηθεί σε μήκος 15- 20 μέτρων στην μπροστινή δεξιά πλευρά, επίσης πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή ρύπανση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακτοφυλακής των Φιλιππίνων.

•    Η φωτογραφία, όπως σημειώνει, το ναυτιλιακό site gcaptain δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις