Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Γιάννης Αγγελικούσης: "Εφυγε" ο εφοπλιστής που εμπιστεύτηκε την ελληνική σημαία

Η φωτό είναι από την Angelicoussis Group
 «Έφυγε» ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, που διατήρησε, σε όλο το βίο του, την ελληνική σημαία στα πλοία του, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη του για την πατρίδα και την εμπιστοσύνη του στους Έλληνες ναυτικούς, με τους οποίους επάνδρωνε τα πλοία του.
Πρόκειται για τον Γιάννη Αγγελικούση, ο οποίος πέθανε το Σάββατο 10 Απριλίου, σε ηλικία 73 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη στις 20 Μαρτίου, χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης ήταν πρόεδρος του του Αngelicoussis Group of Companies, ο οποίος αριθμεί 139 πλοία διαφόρων τύπων, κυρίως όμως δεξαμενόπλοια και έχει 15 πλοία υπό ναυπήγηση σε διάφορα ναυπηγεία. Περισσότερα από το 90% των πλοίων του έχουν υψωμένη την γαλανόλευκη σημαία, ταξιδεύοντας με αυτή στα πέρατα του κόσμου.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την

Angelicoussis Shipping και όπως σημειώνεται η κόρη του Μαρία, θα το διαδεχτεί στο «τιμόνι» της επιχείρησης, ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies.
Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
«Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης, η Μαρία Αγγελικούση, κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Προέδρου του Αngelicoussis Group of Companies, αναγγέλλει τον θάνατο του πατέρα της, νωρίτερα σήμερα, 10 Απριλίου, ο οποίος απεβίωσε ήρεμα στον ύπνο του, περιστοιχιζόμενος από τα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος. Η απώλειά του θα είναι δυσβάσταχτη.
Ο Ιωάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο στις 20 Μαρτίου και παρά την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα που του παρείχε το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Η οικογένειά του επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους ιατρούς και τους νοσηλευτές για την υποστήριξη και τη φροντίδα που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελικούση σε όλον τον κόσμο ενημερώθηκαν νωρίτερα σήμερα για τα θλιβερά νέα.
Η οικογένεια παρακαλεί να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά της σ’ αυτή τη στιγμή του μεγάλου πένθους.
Η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, Μαρία, τον διαδέχεται ως Chief Executive Officer του Angelicousis Group of Companies».
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος και  εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι:
« Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος Έλληνας εφοπλιστής, αλλά και ένας πραγματικός Έλληνας πατριώτης. Όταν η ελληνική πλοιοκτησία ξεπερνάει τα 4000 πλοία, τα πλοία με Ελληνική σημαία δεν ξεπερνούν τα 700. Ο Γιάννης Αγγελικούσης αποτελεί παράδειγμα στον εφοπλιστικό χώρο, αφού το 90% των πλοίων του ταξιδεύουν σταθερά, σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με ελληνική σημαία».
Ακόμα, ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ενώ τα συλλυπητήριά του εξέφρασε με ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις