Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊου στα πληρώματα ποντοπόρων πλοίων παρά τους εμβολιασμούς

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν, τις τελευταίες εβδομάδες, τα κρούσματα κορωνοϊού στα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων παρά την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών.
Συνολικά, από τις αρχές του χρόνου υπάρχουν, σύμφωνα με το έγκυρο ναυτιλιακό site fleetmon, τέσσερις νεκροί ναυτικοί σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Ο τελευταίος νεκρός ήταν ένας 55χρονος Φιλιππινέζος ναυτικός, μέλος του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία φορτηγού χύδην (bulk carrier) «HEROIC», χωρητικότητας 182060 τόνων, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο των Καλών Λιμένων, νότια της Κρήτης.
Όπως αποκάλυψαν οι ναυτεργατικές ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων» και ναυτομαγείρων εκτός από τον άτυχο ναυτικό, που πέθανε στην καμπίνα του, είχε νοσήσει και ο 59χρονος α΄ μηχανικός του πλοίου, ο οποίος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα, πάντα, με τα ναυτεργατικά σωματεία μετά από έλεγχο και λήψη δειγμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι 9 μέλη του πληρώματος σε σύνολο 19, βρέθηκαν θετικά στον COVID-19
Τα τρία σωματεία ζητούν με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας και με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, το πλοίο, που ανήκει στην εταιρεία Nereus Shipping, συμφερόντων Μιχ. Λαιμού, «να προσδέσει σε προβλήτα, να είναι σε καραντίνα με συνεχή έλεγχο από ιατρικό κλιμάκιο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την  προστασία της υγείας των ναυτεργατών και για την ασφαλή μετακίνηση, σε περίπτωση και άλλου ασθενούς».
Νωρίτερα, όπως έχει μεταδώσει το fleetmon ένας άλλος 63χρονος Φιλιππινέζος ναυτικός, μέλος του πληρώματος του ελληνόκτητου με σημαία Λιβερίας bulk carrier “ VITA FUTURE” διακομίστηκε, στις 5/4, σε νοσοκομείο του Σάντος της Βραζιλίας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό και πέθανε, τελικά, στις 12/4. Το υπόλοιπο πλήρωμα διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά.
Το «VITA FUTURE», χωρητικότητας 81938 τόνων, της εταιρείας Vita Management, συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάτου, αγκυροβόλησε στις 2/4 στο Σάντος και από τις 15/4 τέθηκε σε καραντίνα παραμένοντας στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού.
Να σημειωθεί ότι ένας ακόμα ναυτικός, μέλος του πληρώματος του με σημαία Βραζιλίας φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέϊνερ «LOG-IN POLARIS» πέθανε, στις 19/3, σε νοσοκομείο στην Αμαζονία της Βραζιλίας, όπου είχε διακομιστεί από το πλοίο και είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.
Εκτός από τον άτυχο ναυτικό θετικοί είχαν βρεθεί άλλα 5 μέλη του πληρώματος. Το πλοίο παρέμεινε σε καραντίνα και στις 5/4 αναχώρησε για τον προορισμό του.
«Τι γίνεται;», διερωτάται σε σχόλιο το fleetmon. «Ποτέ πριν δεν συνέβησαν πράγματα όπως αυτά τα πρόσφατα τραγικά ατυχήματα σε πλοίο. Ήδη 4 ναυτικοί πέθαναν, καθώς παρουσιάζεται και μαζική ασθένεια μεταξύ των πληρωμάτων - όλα συνέβησαν λίγο μετά την έναρξη μαζικών εμβολιασμών, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών εμβολιασμών των πληρωμάτων. Οι εφοπλιστές και οι ναυτικοί, πρέπει να σκεφτούν πραγματικά «σκληρά» και να αποφασίσουν για τον εαυτό τους και για τους ανθρώπους υπό τη διοίκησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις