Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της υποβρύχιας έρευνας Λιμενικών σε πλοίο που είχε στα ύφαλά του 46 κιλά κοκαΐνης

Η φωτό δόθηκε από το Αρχηγείο Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ.
Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης «ψάρεψαν» από τα ύφαλα ενός φορτηγού πλοίου (bulk carrier) βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος!
Η έρευνα έγινε στο με σημαία Νήσων Μάρσαλ φορτηγό «SKYROS», μεταφορικής ικανότητας 24351 τόνων, μετά από πληροφορίες, που είχε δώσει στο Λιμενικό Σώμα το Γραφείο της  D.E.A της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.
Η πληροφορία ανέφερε ότι

φορτηγό πλοίο προερχόμενο από λιμάνι της Βραζιλίας το οποίο θα κατέπλεε σε ελληνικό λιμάνι ενδέχεται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών.
Οι λιμενικοί εντόπισαν το πλοίο και το έθεσαν υπό παρακολούθηση. Έτσι, την Δευτέρα 26/4, όταν αγκυροβόλησε στα Ίσθμια έγινε έλεγχος από βατραχανθρώπους του Λιμενικού στα ύφαλα του πλοίου.
 
Η φωτό δόθηκε από το Αρχηγείο Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ
Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 46 κιλών και 710 γραμματίων. Η συνολική αξία των ναρκωτικών με τιμές της «πιάτσας»  υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 2 εκατομμυρίων €!
Ακολούθησε έρευνα από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου χωρίς να βρεθούν άλλα ναρκωτικά.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος οι Λιμενικοί συνέλαβαν και τα 23 (!) μέλη του πληρώματος, όλοι αλλοδαποί ναυτικοί ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.
Το κατασκευής 1998 "Skyros", που φαίνεται ότι διαχειρίζεται εταιρεία με γραφεία στο Μοσχάτο, θυγατρική γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας, είχε αναχωρήσει από το Σανταρέμ της Βραζιλίας έμφορτο με σογιόσπορο με προορισμό την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις