Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Επενδύσεις του ΟΛΠ στην προβλήτα 1 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων. Γιατί γίνονται

Η φωτό παραχωρήθηκε από την ΟΛΠ ΑΕ

 Σε νέες επενδύσεις προχωράει η ΟΛΠ ΑΕ στην προβλήτα 1 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας πέντε Γερανογεφυρών Στοιβασίας (E-RTG) ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται μέχρι το καλοκαίρι τα παρακάτω:

α) Η προμήθεια και εγκατάσταση μίας καινούργιας Γερανογέφυρας Φορτοεκφόρτωσης Πλοίων Super Post Panamax η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί τα καινούργια mega container πλοία μεταφορικής ικανότητας 20.000 TEU (μονάδα μέτρησης των κοντέϊνερ)
β) Το έργο Επισκευή Δαπέδων και Σιδηροτροχιών των Γερανογεφυρών Στοιβασίας (RMG), που έχει ως αντικείμενο  την αναβάθμιση του Προβλήτα Ι με σκοπό την εύρυθμη και σύγχρονη λειτουργία του Container Terminal.
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σημειώνεται ότι «τα νέα ηλεκτρικά E-RTG είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα συμβατικά και η χρήση τους θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμένος Πειραιά». Ωστόσο, η πραγματική αιτία αυτών των επενδυτικών κινήσεων «κρύβεται» στο τέλος της ανακοίνωσης, όπου διαβάζουμε ότι «οι παραπάνω επενδύσεις θα αυξήσουν τη δυναμικότητα του Προβλήτα Ι κατά 30% σε 1,3 εκατ. TEU ανά έτος».
Είναι σαφές ότι για την ΟΛΠ ΑΕ το κύριο σημείο ενδιαφέροντος είναι η αύξηση της δυναμικότητας της προβλήτας, που θα επιτρέψει να έρχονται περισσότερα φορτία και κατά συνέπεια να αυξήσει τα έσοδά της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις