Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊου στα ναυπηγεία στο Πέραμα!

Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊου καταγράφονται στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των Ναυπηγείων Περάματος, χωρίς, μέχρι τώρα, να κινητοποιούνται οι Αρχές για την διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του χώρου και την επίσπευση των διαδικασιών εμβολιασμού μεταξύ των εργαζόμενων.
Αυτό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, μετά από καταγγελία του Συνδικάτου Εργατ/λων Μετάλλου Ν.Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγ/κης Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου & Ναυπηγοξυλουργών.
«Αντιλαμβάνεσθε, πιστεύουμε, την σοβαρότητα της κατάστασης καθώς στον συγκεκριμένο χώρο απασχολούνται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και η έξαρση των κρουσμάτων μπορεί να τον μετατρέψει ουσιαστικά σε μια «υγειονομική Βόμβα» με απρόβλεπτες  περαιτέρω συνέπειες», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο σε επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, στον ΕΟΔΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Και προσθέτει:
«Με δεδομένη την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες παντού στην Χώρα μας σας «κρούομαι»  τον κώδωνα του κινδύνου για τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας όπως και για οποιονδήποτε άλλο χώρο απασχολεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων για τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας των απασχολουμένων και τακτικούς επισταμένους ελέγχους».
Το σοβαρότατο θέμα φέρνουν με αναφορές τους στη Βουλή οι βουλευτές Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και Νίνα Κασιμάτη ζητώντας απαντήσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς για τις ενέργειες, που θα κάνουν για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στη «ζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις