Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Βουλή: Καταγγελίες για ελλείψεις σε γιατρούς και εξοπλισμό στο Κρατικό της Νίκαιας

Βαριά…. ασθενής εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι το Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ υπάρχουν, ήδη, «τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές» όχι μόνο αυξάνονται οι κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊό αλλά διατάσσεται από την εποπτεύουσα 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) η απόσπαση δύο γιατρών σε άλλο νοσοκομείο!
Οι καταγγελίες, που γίνονται από την ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, θ’ απασχολήσουν και τη Βουλή καθώς η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ζητώντας απαντήσεις σε 19 (!) ερωτήματα.
Ακόμα, στην ερώτηση της βουλευτού αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
1.    «Συσκευές χορήγησης οξυγόνου high flow που έχουν ζητήσει οι γιατροί από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρελήφθησαν μόλις τώρα (με 6 μήνες καθυστέρηση) και μάλιστα μόνο 2 ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 15 και είναι λίαν αμφίβολο αν το δίκτυο παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου μπορεί να «σηκώσει» έστω και αυτές τις 2 που πρόσφατα παρελήφθησαν»
2.    «Υπάρχουν συνεχιζόμενες τραγικές ελλείψεις σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές που καθιστούν απαγορευτικά επικίνδυνο για τους ασθενείς COVID19 την αύξηση των κλινών COVID19 από 34 σε… 72 ( ! ) όπως επιχειρείται τις τελευταίες μέρες στα μουλωχτά και με προφορικές εντολές χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ (υπουργός, διοικητής ΥΠΕ, διοικητής νοσοκομείου, επιχειρησιακός υπεύθυνος υπουργείου κλπ) να παίρνει ενυπόγραφα την σχετική ευθύνη»
3.    «Λες και δεν έφταναν οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού που βιώνουμε, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ θεωρεί διαρκώς πως περισσεύουμε. Υπέγραψε προχθές (χωρίς καν να ρωτήσει ή έστω να ενημερώσει τον εδώ διοικητή)  νέα εντολή αναγκαστικής μετακίνησης 2 γιατρών μας προς άλλα νοσοκομεία (από την ΜΕΘ προς την ΜΕΘ του «Αττικού») κοντά στις πολλές άλλες που έχει υπογράψει κατά καιρούς»
4.    «Δέχεται νέο πλήγμα η εκπαίδευση των ειδικευόμενων νέων γιατρών»
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας καλείται ν’ απαντήσει:
•    Ποια η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας;
•    Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να ενισχυθεί το δίκτυο του νοσοκομείου και να μπορεί να «σηκώσει» τις συγκεκριμένες συσκευές;
•    Γιατί καθυστέρησε τόσο η παράδοση των συγκεκριμένων συσκευών χορήγησης οξυγόνου και πότε θα παραδοθούν οι επιπλέον 13 που έχουν ζητηθεί ώστε το νοσοκομείο να παρέχει στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας;
•    Πόσες κλίνες covid-19 υπάρχουν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας;
•    Πόσα άτομα υγειονομικό προσωπικό έχουν νοσήσει από covid-19;
•    Πόσοι ασθενείς λοιπής νοσηρότητας έχουν νοσήσει με covid-19 μέσα στο νοσοκομείο λόγω ενδονοσοκομειακής διασποράς;
•    Ποια η πρόβλεψη για το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ως προς τη διαθεσιμότητά του για νοσηλεία επειγόντων περιστατικών πάσης νοσηρότητας από άλλους δήμους και νομούς της χώρας, δεδομένης της υποστελέχωσής του και της μετατροπής του σχεδόν σε νοσοκομείο σχεδόν αποκλειστικά covid-19 περιστατικών;
•    Πόσα επείγοντα περιστατικά δέχονται σε εφημερίες και από πού προέρχονται αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις