Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: Εγκληματική η διαδικασία κάλυψης των αναγκών του εμβολιαστικού κέντρου!

 «Απαράδεκτη και εγκληματική» χαρακτηρίζει- στις σημερινές συνθήκες, με την παρουσία κρουσμάτων σε ασθενείς και προσωπικό στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου- τη διαδικασία να τοποθετείται προσωπικό να κάνει βάρδιες και στις κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.

Αυτή την ανακοίνωση του Συλλόγου ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά στη Βουλή και ζητάει απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος, δημοσιοποιεί την περίπτωση γιατρού τοποθετημένου στο εμβολιαστικό κέντρο που διαγνώστηκε θετικός στον ιό, ενώ μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσε και ασθενείς στην κλινική του, όπως και την τοποθέτηση νοσηλευτών για βάρδιες στους εμβολιασμούς, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα έκαναν βάρδια ακόμα και στη γενική εφημερία.
Ο Σύλλογος εκφράζει τον προβληματισμό του για τη διαδικασία που έχει επιλεγεί και η οποία εγκυμονεί κινδύνους διασποράς του ιού στις υγιείς αλλά ευπαθείς ομάδες που προσέρχονται προς εμβολιασμό, ενώ παράλληλα αναφέρεται στα κενά και στα προβλήματα που δημιουργούνται ακόμα και στην κατάρτιση ασφαλούς προγράμματος εφημέρευσης.
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων των Νοσοκομείων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής εκφράζει τη διαφωνία του με την κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού με βάρδιες ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου, αιτείται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και την πλήρη στελέχωση και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών της ΠΦΥ για τη διενέργεια εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και την παρακολούθηση τυχόν παρενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις