Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Πολυεθνικό κύκλωμα στέλνει κοκαίνη από το Εκουαδόρ στον Πειραιά. Κατασχέθηκαν 30 κιλά κοκαίνης

Στα ίχνη πολυεθνικού «κυκλώματος» διακίνησης κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ευρώπη μέσω του Πειραιά βρίσκονται οι διεθνείς διωκτικές αρχές.
Η… άκρη του νήματος έχει δοθεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές από το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το παράρτημα της πανίσχυρης DEA, και οδήγησε προ ημερών στην αποκάλυψη μεγάλου φορτίου κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ στον Πειραιά.
Προηγήθηκε μεγάλη επιχείρηση, που ξεκίνησε προ 20ημερου με την συμμετοχή αστυνομικών, λιμενικών και τελωνειακών, κατά την οποία ερευνήθηκαν περισσότερα από 150 κοντέινερ.
Τελικά, την παραμονή των Χριστουγέννων, σε κοντέινερ, όπου φαινόταν, σύμφωνα με τα έγγραφα, να περιέχονται «είδη τροφίμων» και συγκεκριμένα μπανάνες βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη, ανάμεσα στα τοιχώματά του, 30 συσκευασίες με κοκαΐνη «πρώτης ποιότητας», συνολικού βάρους 30 κιλών.
Όπως έγινε γνωστό το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει στις 15 Νοεμβρίου 2020 από το λιμάνι του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον  Πειραιά στις 7 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε κανένας για να το παραλάβει. Έτσι, οι αρχές προχωράνε σε έρευνες για να εντοπιστούν τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος, που οργανώνει αυτές τις αποστολές.
Να σημειωθεί ότι στις 19 Νοεμβρίου σε ένα άλλο κοντέινερ, φορτωμένο με μπανάνες από το Εκουαδόρ, που είχε καταφθάσει στον Πειραιά βρέθηκαν 254,5 κιλά κοκαΐνης. Τότε είχε συλληφθεί ένας 37χρονος Έλληνας, που είχε αναλάβει να παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα, που ήταν συσκευασμένη σε 220 δέματα.
Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον 37χρονο και τον συνέλαβαν ενώ μετέφερε 6 τσουβάλια με δέματα κοκαΐνης σε διαμέρισμα στο Κουκάκι.
Κατά πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν, πολύ προσεκτικά, τη τυχόν σύνδεση των δύο αποστολών, με στόχο τον εντοπισμό των ηγετικών μορφών του «κυκλώματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις