Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε φωτό από το παράνομο εργαστήριο απόψυξης θαλασσινών σε ταράτσα μονοκατοικία; στο Κερατσίνι

Τριτοκοσμικές εικόνες εκτυλίσσονταν σε μονοκατοικία στο Κερατσίνι, της οποίας η ταράτσα είχε μετατραπεί σε παράνομο εργαστήριο απόψυξης θαλασσινών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, από κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά μαζί με στελέχη της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία για απόψυξη και επεξεργασία γαρίδων στην ταράτσα μονοκατοικίας, που έφτασε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά επειδή ο έλεγχος έπρεπε να γίνει σε οικία και όχι σε κατάστημα, ζητήθηκε η συνδρομή της νεοσυσταθείσας Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, η οποία και συγκρότησε το συνεργείο ελέγχου.
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι χώροι της οικίας βρέθηκαν σε κακές υγειονομικές συνθήκες, η δε εικόνα της ταράτσας θύμιζε κινηματογραφικές σκηνές με φόντο τον τρίτο κόσμο.
Η φωτό είναι αποκαλυπτική:

Από εκεί και πέρα, δεσμεύτηκαν 155 κιλά κατεψυγμένα και αποψυγμένα αλιευτικά προϊόντα, με ενδείξεις επεξεργασίας, γαρίδες- καλαμάρια & θράψαλα, σε επαγγελματικούς καταψύκτες, οικιακό ψυγείο και κιβώτια φελιζόλ. Για τα παραπάνω είδη δεν υπεδείχθησαν τιμολόγια αγοράς από τους πέντε αλλοδαπούς που ήταν παρόντες στον έλεγχο.
Από τα 155 κιλά αλιευμάτων, μετά από λεπτομερή μακροσκοπικό έλεγχο, χαρακτηρίστηκαν κατάλληλα για βρώση περίπου 90 κιλά κατεψυγμένες γαρίδες και θράψαλα, τα οποία με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικού λειτουργού διατέθηκαν για τα ημερήσια συσσίτια των απόρων του Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Δραπετσώνας. Τα 65 κιλά κρίθηκαν ακατάλληλα για βρώση και οδηγήθηκαν για καταστροφή.
Σημειώνουμε ότι στην ίδια περιοχή είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι, για την πάταξη του παραεμπορίου νωπών αλιευμάτων, από μεικτό κλιμάκιο των υπηρεσιών μας  και στις 18 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν δεσμευτεί 200 κιλά νωπά αλιεύματα από πλανόδιους πωλητές και είχαν επιβληθεί πρόστιμα 4.000 €.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις