Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

"Ναυμαχία" επιβατηγών στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας!

Το μετασκευαζόμενο επιβατηγό "Σμύρνα"
«Ναυμαχία» επιβατηγών πλοίων έγινε, το μεσημέρι του Σαββάτου 5/1, στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας!
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή  το πρυμνοδετημένο επιβατηγό- οχηματαγωγό «Σμύρνα» συγκρούστηκε ελαφρά,
κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με το επίσης πρυμνοδετημένο επιβατηγό- οχηματαγωγό «Σταυρός», με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην πρωραία αριστερή πλευρά του «Σταυρός».
Αμέσως στελέχη του λιμεναρχείου Κερατσινίου μετέβησαν στην περιοχή, όπου βρίσκονταν δύο ρυμουλκά, τα οποία παρείχαν συνδρομή στο «Σμύρνα», προκειμένου να προσδεθεί με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το λιμεναρχείο, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση των σχετικών μετά από ζημιά πιστοποιητικών από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Ποια είναι τα δύο πλοία
Το «Σμύρνα» Ν.Π. 12639, είναι ένα πλοίο κατασκευής του 1977 (ηλικία 43 ετών), που αγοράστηκε, πριν από λίγους μήνες, από τη Levante Ferries και ύψωσε ελληνική σημαία. Πραγματοποιεί εκτεταμένες μετασκευές στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας και με την ολοκλήρωσή τους πρόκειται, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, να ξεκινήσει δρομολόγια σε μια νέα γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης- Σμύρνης.


Το "Σταυρός" (πρώην ΣΑΟΣ ΙΙ). Η φωτό είναι από το fb,
στη σελίδα του κ. Φ. Μανούση
Το «Σταυρός» Ν.Π. 10599, κατασκευής 2001 (ηλικία 19 ετών) είναι το επιβατηγό- οχηματαγωγό «ΣΑΟΣ ΙΙ», το οποίο σύμφωνα με ανάρτηση στη προσωπική σελίδα στο facebook του ιδιοκτήτη της εταιρείας Φώτη Μανούση μετά τις περιπέτειες του περασμένου καλοκαιριού μετονομάστηκε σε «Σταυρός», «ελπίζοντας ότι μια τέτοια μικρή ως πράξη, αλλά μεγάλη ως θέληση, αλλαγή θα συνδράμει, ώστε το πλοίο μας να είναι καλοτάξιδο, ευχόμαστε και προσδοκούμε την ισχυρή παρουσία και προστασία του Σταυρού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις