Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Καλές προθέσεις από τον υπουργό Επικρατείας στο ΕΒΕΠ. Ούτε λέξη για τα 3+1 μεγάλα θέματα που τέθηκαν!

Γεμάτος… καλές προθέσεις αλλά χωρίς ν’ αναλάβει καμία δέσμευση για τα μεγάλα έργα, που περιμένει ο Πειραιάς, εμφανίστηκε σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.
Συγκεκριμένα, στο «τραπέζι» βρέθηκαν
α) η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς, β) η υπογειοποίηση των γραμμών του «ηλεκτρικού» στο τμήμα Φαλήρου- Πειραιά και γ) η δημιουργία δικαστικού μεγάρου. Ωστόσο, για κανένα απ’ αυτά ο κ. Γεραπετρίτης δεν είχε ν’ ανακοινώσει κάτι ουσιαστικό πέρα από την έκφραση της ικανοποίησής του για τις εξελίξεις.
Επίσης, δεν είπε λέξη για την πορεία υλοποίησης των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην έκταση των Λιπασμάτων και για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού!
Η μόνη δέσμευση- και αυτή εντελώς αόριστη-  που ανέλαβε ήταν «για προώθηση, με διαδικασίες fast track, εμβληματικών παρεμβάσεων, που αφορούν στην ανάπτυξη του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου».
Από εκεί και πέρα για τα τρία παραπάνω θέματα ο υπουργός Επικρατείας:
Α) Για την Ιπποδάμεια Αγορά: «Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την όλη προσπάθεια, την πορεία της οποίας δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει». Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τον ενημέρωσε για τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το Επιμελητήριο και θα παρουσιαστεί εντός του Δεκεμβρίου.
Β) Για την υπογειοποίηση των γραμμών του «Ηλεκτρικού»: «Δήλωσε την ικανοποίησή του (!), για το γεγονός ότι, αφενός υπάρχει ώριμη μελέτη και κάλυψη των περιβαλλοντικών και άλλων επιπτώσεων και, αφετέρου, προσδιορισμός των πηγών χρηματοδότησης του εγχειρήματος».
Γ) Για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά: «δεσμεύτηκε  να προκαλέσει  άμεσα σύσκεψη  με το καθ ύλη  αρμόδιο  υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς του Πειραιά, προκειμένου να συζητηθεί η αξιοποίηση του κτιρίου της Ραλλείου στο κέντρο του Πειραιά».
Παράλληλα, «ζήτησε από το Ε.Β.Ε.Π. να υπάρξει και ένα plan B στο ενδεχόμενο να υπάρξουν εντάσεις ως προς την πρόταση που υποστηρίζει το Επιμελητήριο και οι φορείς του».
Τέλος, «ο κ. Γεραπετρίτης ενημερώθηκε και για την πρόθεση αξιοποίησης έκτασης στην περιοχή των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, για την ανάπτυξη εκεί ενός campus του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία και επικρότησε, λέγοντας ότι σαφώς τάσσεται υπέρ δράσεων που προτάσσουν την παιδεία ως μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της συμβολής της στην οικονομική ανάπτυξη γενικότερα».
Ωστόσο, ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για συνδρομή της κυβέρνησης στην υλοποίηση αυτής της πρότασης και πολύ περισσότερο «παρέλειψε» να πει το παραμικρό για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην περιοχή.


@ (Σχόλιο): Ίσως δεν έχει ξαναγίνει τέτοια επίσκεψη υπουργού στο ΕΒΕΠ, να μην έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο έστω και για ένα θέμα. Πολύ περισσότερο, δε, σχολιάστηκε η αποφυγή του να πει το παραμικρό ουσιαστικό ζήτημα για την έκταση των Λιπασμάτων. Τι να πει κανένας; Τόσο ξεχασμένος από τη κυβέρνηση ο Πειραιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις