Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Παραλειπόμενα και διάλογοι στο facebook για τη συγκέντρωση ενάντια στις δεξαμενές της Δραπετσώνας

Η δυναμική κινητοποίηση, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Δραπετσώνα για την άμεση απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων συνεχίστηκε, χτες, στο facebook….
Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι συμμετέχοντες ξεκίνησαν, στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διαλόγους και αντιπαραθέσεις για
τις παρουσίες, τις… απουσίες αλλά και τις παρεμβάσεις, που έγιναν στη διάρκεια της συγκέντρωσης.
Απ’ αυτές τις συζητήσεις φαίνεται ότι κάποιοι από τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων δεν παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση (σ.σ. δεν κατανοούμε γιατί μια απουσία ενός ατόμου αποτελεί θέμα κριτικής) ενώ και σε όσους παραβρέθηκαν δεν δόθηκε ο λόγος διότι οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει ότι δεν θα μιλήσουν δημοτικές παρατάξεις….
Επίσης, φαίνεται ότι εκτός από μεμονωμένα στελέχη δεν εκπροσωπήθηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ διότι εκείνη την ώρα υπήρχε προγραμματισμένη εσωκομματική διαδικασία. Ορισμένοι θεώρησαν ότι παρά την εσωκομματική διαδικασία υπήρχε χρόνος να κάνουν ένα «πέρασμα» και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άλλοι έκαναν πιο σκληρή κριτική γράφοντας ότι ως κυβέρνηση μπορούσε να είχε απομακρύνει ορισμένες μονάδες.
Πάντως, σε μια ανάρτηση διαβάζουμε ότι τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται νέο κινητοποίηση με πρωτοβουλία ή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προφανώς και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη τοποθέτηση.
Κατά τα άλλα όπως έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, που μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής πήρε μέρος στη κινητοποίηση ήταν μια μεγάλη κινητοποίηση, που έγινε με «συμμετοχή πολιτών, συλλογικοτήτων, σωματείων και της Δημοτικής Αρχής, ενάντια στη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών της περιοχής»
«Η συμπόρευση όλων των πολιτών και των συλλογικοτήτων της πόλης στον κοινό αγώνα, δείχνει τον δρόμο για την άμεση απομάκρυνση των εργοστασίων της Oil One, της Lafarge, καθώς και των δεξαμενών πετρελαίων των ΕΛΠΕ. Ο αγώνας συνεχίζεται και απαιτεί μεγαλύτερη συμμετοχή, αποφασιστικότητα και κοινό βηματισμό», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Στην διάρκεια της συγκέντρωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα δηλητηριώδη αέρια και το καρκινογόνο βενζόλιο που εκπέμπονται από τις δεξαμενές αυτές, με την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτική των κυβερνήσεων και πως είναι μέρος της συνολικής «ανάπτυξης» που προωθούν σε όλη την παραλιακή μετόπη του Πειραιά από το Πέραμα έως την Ακτή Ξαβέρη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όπως η «Oil One», η COSCO κ.ο.κ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις