Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

«Κόντρα» μεταξύ Γ. Πατούλη και Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας για τη κατάσταση στις Υπηρεσίες

«Κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου για την δημιουργία συνθηκών «χάους» στις υπηρεσίες από την αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων!
Από την πλευρά του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη υποστηρίχτηκε ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν έχει διαταραχτεί η λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά σε δεύτερη ανακοίνωση ακολουθήθηκε μια «κατά μέτωπο επίθεση» κατηγορώντας τη συνδικαλιστική ηγεσία πως δεν γνωρίζει «τι πραγματικά συμβαίνει στη λειτουργία των υπηρεσιών, αφού απουσιάζουν από την εργασία λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας» και τους απέδωσε «προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Πιο αναλυτικά:
Στη πρώτη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι:
Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέες διαδικασίες…, που «φράκαραν» τα πάντα
Νέες διαδικασίες, με νέες αυθαίρετες νομικές ερμηνείες εγκαινίασε η νέα Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, στην Αττική.
Αφαίρεσε άτυπα το δικαίωμα υπογραφής όλων των διοικητικών εγγράφων από τους διευθυντές των υπηρεσιών!!!, «μπλόκαρε» όλα τα έγγραφα και είκοσι μέρες τώρα προσπαθεί να «ξεμπερδέψει» τις διαδικασίες, που πρέπει να εφαρμοστούν!!!! Και βέβαια αναφερόμαστε στα «κοινά» διοικητικά έγγραφα των υπηρεσιών κι όχι σε όσα (αποφάσεις) απαιτούν εξουσιοδότηση από τον Περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη.
Ωσάν οι Διευθυντές των υπηρεσιών, να είναι μετακλητοί υπάλληλοι και επομένως να περιμένουν νέα σύμβαση με την νέα Περιφερειακή Αρχή, ωσάν οι Διευθυντές να έπαψαν να είναι Διευθυντές επειδή ανάλαβε νέος Περιφερειάρχης, ωσάν οι υπηρεσίες να ασκούν αρμοδιότητες με διάρκεια όση η κάθε αυτοδιοικητική θητεία και να πρέπει να γίνει restart, ωσάν η διοίκηση να έχει ημερομηνία λήξης…, ωσάν να έχουμε ίδρυση νέου φορέα, με νέο Οργανισμό και αρμοδιότητες.
Και δεν φτάνει μόνο αυτό…
Ο κ. Πατούλης όρισε τους (8) Αντιπεριφερειάρχες, όπως προβλέπεται για τις (8) Περιφερειακές Ενότητες, μοίρασε «εξουσία» σε άλλους (29) Περιφερειακούς Συμβούλους, που τους όρισε ως Εντεταλμένους (μέχρι και Εντεταλμένη Σύμβουλο για το Δήμο Περιστερίου έβαλε!!!!, …γιατί άραγε;) και στη συνέχεια μοίρασε (αριθμ. Απόφασης 505910/ΦΕΚ 3411/6-9-2019) τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών στους (8) αντιπεριφερειάρχες και σε άλλους (12) Περιφερειακούς Συμβούλους!!!!
Μόνο, που ξέχασαν ότι σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών είναι συγκεκριμένος και μόνον αυτοί (κι όχι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι) εφ’ όσον βέβαια τους έχουν μεταβιβαστεί από τον Περιφερειάρχη αρμοδιότητες μπορούν να παρέχουν εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή τους σε προϊσταμένους υπηρεσιών της Περιφέρειας!!! Και μόνο που εξουσιοδότηση υπογραφής δίνεται για τις διοικητικές πράξεις, που από νόμους και διατάξεις προβλέπεται υπογραφή Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, αφού βέβαια πρώτα ανακληθούν οι κανονιστές πράξεις που υπάρχουν.
Δηλαδή και «μπλόκαραν» όλα τα «κοινά» έγγραφα των υπηρεσιών και τα υπογράφουν στις περισσότερες υπηρεσίες οι Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι ενώ δεν έχουν το δικαίωμα και πρέπει να περιμένουν οι συνάδελφοι να ξαναβγεί σωστή απόφαση ανάθεσης και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων…, τέσσερις μήνες μετά τις Περιφερειακές εκλογές, και….


Η απάντηση Γ. Πατούλη
Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αρχή υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι «γεμάτη ανακρίβειες» και παρέθεσε το νομοθετικό πλαίσιο για να υπογραμμίσει ότι:
«Με βάση τα παραπάνω, δεν υπάρχει καμία πράξη, εντολή ή ενέργεια της νέας Διοίκησης, που να έχει επηρεάσει αρνητικά την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, όπως ψευδώς επιχειρεί να παρουσιάσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων».
Παρακάτω υπάρχει μια… αιχμή προς τους συνδικαλιστές καθώς αναφέρεται ότι υπάρχει η «επιθυμία ορισμένων να μην χάσουν προνόμια που άτυπα τους έχουν παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια».
Σε νεώτερη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος απάντησε επίσης αιχμηρά ότι «αν άκουγε τι λένε Αντιπεριφερειάρχες και Γενικοί Διευθυντές, τι εντολές έχουν δώσει (ευτυχώς όχι όλοι) δεν θα χαρακτήριζε «γεμάτη ανακρίβειες» την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, ούτε θα μιλούσε για «προνόμια» κάποιων (εάν θέλει ας μιλήσει συγκεκριμένα…)».
«Αντί να παραθέτει ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στο Δελτίο Τύπου με το οποίο απαντά σε ανακοίνωση του Συλλόγου, ας φρόντιζε εδώ και είκοσι μέρες να λένε τα ίδια τα πολιτικά και υπηρεσιακά του στελέχη και να μην «μπλοκάρουν» στις περισσότερες υπηρεσίες έγγραφα και διαδικασίες…
Κι αν έβλεπε τι γίνεται «κάτω», θα έβλεπε τους Διευθυντές να πηγαινοέρχονται με τους φακέλους ανά χείρας για να υπογραφούν «κοινά» έγγραφα των υπηρεσιών τους, κι αν άκουγε τι λένε Αντιπεριφερειάρχες και Γενικοί Διευθυντές, τι εντολές έχουν δώσει (ευτυχώς όχι όλοι) δεν θα χαρακτήριζε «γεμάτη ανακρίβειες» την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, ούτε θα μιλούσε για «προνόμια» κάποιων (εάν θέλει ας μιλήσει συγκεκριμένα…).
Κι ας μην ξεχνάει κανείς ότι η ικανοποίηση των αναγκών του λαού της Αττικής προϋποθέτει τη λειτουργία και των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε αυτή την κατεύθυνση επί της ουσίας και όχι για το φαίνεσθαι…
», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ανταπάντηση του Γ. Πατούλη
Η ανταπάντηση του νέου Περιφερειάρχη ήταν ακόμα πιο… εμπρηστική αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:
1.    «Από τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με τους εργαζόμενους, σε όλους τους τομείς της Περιφέρειας, διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει την ίδια επιθυμία. Θέλουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στη δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής.
Μοναδική «παραφωνία» στο νέο αυτό ξεκίνημα και στη συμμαχία ευθύνης μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων, αποτελούν κάποια μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων, που έχουν αποβεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και σε μια άσκοπη αντιπαράθεση με τη νέα Περιφερειακή Αρχή».
2.    «Αντιλαμβανόμενοι με λανθασμένο τρόπο το θεσμικό τους ρόλο και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, κατηγορούν μια Διοίκηση που ασκεί μόλις 20 μέρες τα καθήκοντά της, για όλα όσα δεν έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής τα προηγούμενα 10 χρόνια.
Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, υπηρετώντας προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων, από τη μια αναδεικνύει ζητήματα που δεν υφίστανται, μην γνωρίζοντας τι πραγματικά συμβαίνει στη λειτουργία των υπηρεσιών μας,  αφού απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.
Κι από την άλλη, κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τα «στραβά μάτια» σε μια σειρά από λάθη κι αμέλειες , που έχουν βλαπτικές συνέπειες σε βάρος των πολιτών της Αττικής αλλά και των εργαζομένων της Περιφέρειας»
3.    «Η επιλεκτικά «λαλίστατη» διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων , βγάζει μεν ανακοινώσεις σε βάρος της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας,  αλλά δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα να τη συναντήσει για να συζητήσει από κοντά όλα όσα θέτει στις ανακοινώσεις αυτές. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει ο ειλικρινής διάλογος και συνεργασία, αλλά η ανούσια αντιπαράθεση. Γι αυτό και δεν είδαμε πουθενά το Δ.Σ. του Συλλόγου σε κάποια από τις συναντήσεις που είχαμε με τους εργαζόμενους στους τομείς της Περιφέρειας τις προηγούμενες μέρες».
4.    «Στην επιλεκτική μνήμη των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων , απαντάμε με αλήθειες και περιμένουμε από αυτούς μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερη εμπάθεια. Η μέχρι σήμερα τακτική τους δεν υπηρετεί το συμφέρον των εργαζόμενων μας  που υποτίθεται εκπροσωπούν, ενώ αναδεικνύει κι έλλειψη σεβασμού στην εκπεφρασμένη πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή, που έλαβε η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας»
Κλείνοντας η ανακοίνωση καταλήγει σε πρόσκληση για «ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Το στόχο μας να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο θα τον πετύχουμε είτε μαζί, είτε χωρίς το Σύλλογο».


@ (Σχόλιο) Κάτι μας λέει ότι αυτή η «κόντρα» θα έχει και συνέχεια…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις