Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Νέα ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για τη Μητρόπολη Πειραιά

Νέα, εύχρηστη και πολύπλευρα ενημερωτική, ιστοσελίδα απέκτησε στο διαδίκτυο (www.imp.gr η Μητρόπολη Πειραιώς.
Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα ο αναγνώστης θα βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Ιστορία της Μητρόπολης, χρήσιμα στοιχεία για τους ναούς και κυρίως θα ενημερωθεί για την ποιμαντική και εκπαιδευτική δραστηριότητα της Μητρόπολης, σε ένα εύχρηστο και ξεκούραστο διαδικτυακό περιβάλλον.
Όπως σημειώνει στο σχετικό του μήνυμα ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ,
«ο σκοπός αυτής της παρουσίας και προσπάθειας είναι πολύπλευρος.
Επιθυμούμε οι αναγνώστες να μπορούν να ενημερώνονται με εύκολο, απλό και γρήγορο για όλους τρόπου σχετικά με θέματα και δραστηριότητες της τοπικής μας Εκκλησίας, έτσι ώστε να μπορούν – όσο αυτό είναι εφικτό – να εξυπηρετούνται,  μέσα από την λειτουργικότητα της ηλεκτρονικής μας  σελίδας μας, παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με όλες τις υπηρεσίες της Μητροπόλεώς μας.
Στόχος μας, να μπορούμε μέσω και της ιστοσελίδας μας, να διακηρύττουμε Σταυρωμένο και Αναστημένο Ιησού Χριστό.
Επιδιώκουμε να μεταδίδουμε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την καλή της χρήση, Ορθόδοξα Χριστιανικά μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι άρρηκτα συνδεδεμένοι και πλήρως ενωμένοι με τον Κύριό μας Ιησού, παραμένουμε μόνο όταν κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα Του και μετέχουμε στα λυτρωτικά και σωστικά Μυστήρια της Εκκλησίας μας».

@ (Σχόλια) 1) Τα εύσημα για τη νέα ιστοσελίδα της Μητρόπολης ανήκουν στον διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Δημ. Αλφιέρη.
2) Το μόνο κουραστικό στην ανάγνωση είναι η εκτεταμένη χρήση του πολυτονικού. Είναι κατανοητό σε κάποια κείμενα του Μητροπολίτη ή άλλων Iερέων να γίνεται χρήση του πολυτονικού, αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια αυτό το σύστημα έχει καταργηθεί. Κατά συνέπεια, ούτε η εκτεταμένη χρήση του προσφέρει κάτι ούτε και γίνεται «φιλικό» ένα τέτοιο κείμενο στο μεγαλύτερο τμήμα του λαού, που δεν είναι εξοικειωμένο με το πολυτονικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις