Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Τι περιμένουν από τον Γ. Μώραλη οι έμποροι του Πειραιά τη νέα τετραετία- Πολιτική παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου

Ψηλά βάζει τον… πήχη ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για τη νέα δημαρχιακή περίοδο του Γιάννη Μώραλη ενώ παίρνει, ασυνήθιστα, ξεκάθαρη πολιτική θέση.
Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος παραμερίζοντας την «ορθή πολιτική», που ακολουθούσε επί δεκαετίες σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι
«με ικανοποίηση και αισιοδοξία, για την πλειοψηφία των εμπόρων της πόλης, έγιναν αποδεκτά τα αποτελέσματα των (…) Ευρωεκλογών».
Παρακάτω δε ερμηνεύει και την «ετυμηγορία των ψηφοφόρων» ως προμήνυμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, «αναδεικνύοντας την επιθυμία των Ελλήνων για πολυεπίπεδες αλλαγές και φυγή από τον κατήφορο των τελευταίων ετών».
Μετά από το υπέρ της Νέας Δημοκρατίας… διάγγελμα ο ΕΣΠ αναφέρεται στην επανεκλογή του κ. Μώραλη και εκφράζει την εκτίμηση ότι «θα αξιοποιήσει τις γνώσεις τις εμπειρίες, αλλά και τις ενέργειες υποδομών (ΟΧΕ, ΑΚΕ κ.λπ.) που επιτελέστηκαν κατά την προηγούμενη θητεία που, παράλληλα με την ολοκλήρωση των εργασιών για την έλευση του Τραμ και του Μετρό στον Πειραιά, θα μεταλλάξουν την πόλη σε ακόμα πιο ελκυστική και σαφώς περισσότερο φιλική προς τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της».
Εκτός, όμως, από την ΟΧΕ ο Εμπορικός Σύλλογος θέτει ψηλά το… πήχη εκφράζοντας την ελπίδα ότι «στη διάρκεια της θητείας αυτής θα γίνουν και σημαντικά βήματα για (σ.σ. η αρίθμηση είναι δική μας):
1.    την βελτίωση του κυκλοφοριακού,
2.    την δημιουργία της Ιπποδάμειας αγοράς τροφίμων,
3.    την δραστική μείωση του παρεμπορίου και των παράνομων μικροπωλητών,
4.    την αποκατάσταση της ευταξίας, αλλά και
5.    την ορθολογικοποίηση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό».

Ο Β. Κορκίδης

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης συγχαίρει όλους τους εκλέγεντες αυτοδιοικητικούς και εκφράζεται απερίφραστα υπέρ των συναινέσεων, που προωθεί ο εκλογικός νόμος.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κορκίδη έχει ως εξής:
«Συγχαρητήρια σε όλους τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Πιστεύω πως στις περιοχές ευθύνης του Ε.Β.Ε.Π. και των άλλων μεγάλων Επιμελητηρίων της Αττικής, εξελέγησαν οι καλύτεροι και αυτοί που μας παρουσίασαν ρεαλιστικά και άρτια προγράμματα. Ελπίζω, μάλιστα, πως μετεκλογικά, θα εφαρμόσουν στα δημοτικά τους συμβούλια τα απαραίτητα «7 Σ» της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε με συναίνεση, σύνεση, συνέργειες, συνεργασία, συνεννόηση και συμφωνίες που επιβάλλει ο Κλεισθένης αλλά, κυρίως, για το συμφέρον της Αττικής γενικότερα και του Πειραιά ειδικότερα, να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις. Εύχομαι σε νικητές και ηττημένους, συλλογική, υπεύθυνη και ποιοτική δουλειά στη τοπική αυτοδιοίκηση. Περιμένουμε πολλά από όλους !»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις