Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Φαντασμαγορικά γιορτάστηκαν στην Ύδρα τα Μιαούλεια 2019

«Μιαούλεια 2019» - Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα με μια φαντασμαγορική τελετή που περιελάμβανε απόδοση τιμής στον Ναύαρχο του Ελληνικού στόλου Αντρέα Μιαούλη και του ναυμάχους της Ύδρας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Μιαούλεια 2019.
  Ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών και κατοίκων του νησιού παρακολούθησε  το εντυπωσιακό δρώμενο-υπερθέαμα με την αναπαράσταση της πυρπόλησης  της οθωμανικής αρμάδας την καύση των πυροτεχνημάτων και με το νησιώτικο γλέντι που έκλεισε τη γιορτή.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019 πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο νησί για να λαμπρύνει με την παρουσία του, τους εορτασμούς των «Μιαουλείων 2019». Στο πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού επιφυλάχθηκε ως είθισται λαμπρή υποδοχή από τις Αρχές του τόπου, τις Λιμενικές αρχές, τους επισήμους, τους Μπουρλοτιέρηδες του νησιού αλλά και τον κόσμο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας με κάθε επισημότητα έγινε η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και του Σταυρού που είχε στο πλοίο του, από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη συνέχεια και ώρα 20:30 έγινε από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου η υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο όπου ο Δήμαρχος Ύδρας έδωσε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, στον κ. Φώτη Κουβέλη Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπρόσωπο της κυβέρνησης  και στους υψηλούς καλεσμένους τιμητικές πλακέτες των “Μιαουλείων 2019” και στη συνέχεια ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο παρέθεσαν δεξίωση στο Ιστορικό Δημαρχείο.
Λίγο μετά 21.30 ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ Κουκουδάκης απύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στον Ναύαρχο Α. Μιαούλη όπως στους καπετάνιους, τους ναύτες και τους πυρπολητές  και την προσφορά τους στον απελευθερωτικό Αγώνα. Τόνισε το ιστορικό παρελθόν της Ύδρας και την συνεισφορά του νησιού ιστορικά και πολιτισμικά στην Ελλάδα και τον κόσμο που φτάνει έως τις μέρες μας.  Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου Ύδρας άρχισε το οπτικοακουστικό δρώμενο με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της οθωμανικής φρεγάτας από τους Υδραίους Μπουρλοτιέρηδες.

Πηγή: "Ύδρας Πολιτεία", η οποία δημοσιεύει εδώ πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη φαντασμαγορική εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις