Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Νέα πυρκαγιά σε επισκευαζόμενο πλοίο στη Δραπετσώνα- Πολλά ατυχήματα σε επισκευαζόμενα πλοία το τελευταίο μήνα

Νέα πυρκαγιά σε επισκευαζόμενο πλοίο, η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, προκαλεί ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται κατά την εκτέλεση εργασιών στην επισκευαστική βάση του Πειραιά.
Η σημερινή (Τετάρτη 30/5) πυρκαγιά εκδηλώθηκε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, στο με σημαία Τόγκο φορτηγό πλοίο, μεταφοράς ζώων, «Boi Branco», στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.
Κοντά στο πλοίο έσπευσαν ρυμουλκά ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, που κατάφεραν γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο τη πυρκαγιά.
Σύμφωνα με το protothema.gr το πλοίο είχε πάρει άδεια για «ψυχρές εργασίες», δηλαδή εργασίες χωρίς την χρήση μηχανημάτων με φλόγα, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 24/5 είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο «ιπτάμενο δελφίνι» «Φλάϊνγκ Ντόλφιν ΧVIII, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Τα ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται εάν υπολογιστεί ότι τον τελευταίο μήνα υπήρχαν και τραυματισμοί τριών εργαζόμενων σε ισάριθμα ατυχήματα, από τους οποίους ο ένας έχασε τη ζωή του.
Συγκεκριμένα:
•    Στις 20/5 τραυματίστηκε 45χρονος αλλοδαπός εργάτη σοβαρά στη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αποσυναρμολόγησης τοποθετημένου ικριώματος εξωτερικά και περιμετρικά μιας θαλαμηγού, ανελκυσμένης εντός ναυπηγείου στο Πέραμα.
Ο άτυχος εργάτης έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος στο επίπεδο του ικριώματος και να τραυματιστεί στο κεφάλι για να εκπνεύσει λίγο αργότερα.
•    Στις 9/5 γνωστοποιήθηκε ότι δύο μέρες νωρίτερα (7/5) τραυματίστηκε 38χρονος εργαζόμενος στην ΟΛΠ ΑΕ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πλωτής δεξαμενής στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.
•    Στις 11/4 τραυματίστηκε στα κάτω άκρα ένας 58χρονος τεχνίτης, κατά τη διάρκεια εργασιών σε ναυπηγοεπισκευαστική επιχείρηση στη Σαλαμίνα

@ (Σχόλιο) Πολλά ατυχήματα μαζεύονται για να περνάνε απαρατήρητα. Το Λιμενικό, τα Σωματεία Εργαζομένων, οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας μήπως πρέπει να κάνουν πιο αυστηρούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς της ναυπηγοεπισκευής; Για να προλάβουμε τα χειρότερα….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις