Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Δύο κρίσιμα στοιχεία για το αποτέλεσμα στο Δήμο Πειραιά- Οι πρώτες κινήσεις των υποψήφιων δημάρχων

Επανέρχονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο κυνήγι της ψήφου μετά τις πασχαλινές διακοπές και μπαίνουν στη τελική ευθεία πριν από την πρώτη ψηφοφορία της 26ης Μαΐου.
Η προ του Πάσχα εικόνα κρυφών και φανερών δημοσκοπήσεων αφήνει περιθώρια διαφόρων σεναρίων αλλά προφανώς μικρή σημασία έχουν όλα αυτά καθώς- σχετικά- ασφαλής μετρήσεις θα αρχίσουν να "τρέχουν" μετά από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θ' αρχίσει να παγιώνεται η πρόθεση ψήφου του κρίσιμου μεγέθους των "αναποφάσιστων".
Δύο άλλα κρίσιμα στοιχεία, που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα θεωρούνται από τους
επικοινωνιολόγους/ αναλυτές τα εξής: α) η συμμετοχή ή αν προτιμάτε το ύψος της αποχής και β) η ψήφος των "ετεροδημοτών", δηλαδή των ψηφοφόρων του Πειραιά, που διαμένουν εκτός της πόλης και η πρόθεση ψήφου τους δεν "ανιχνεύεται" στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
Σε μεγάλο βαθμό αυτά τα δύο στοιχεία αλληλοεξαρτώνται καθώς η συμμετοχή των "ετεροδημοτών" είναι πάντα ένα ζητούμενο, σε συνδυασμό με βέβαια με το προς τα που θα κατευθυνθεί η ψήφος τους.
Τις επόμενες ημέρες, λοιπόν, αναμένεται να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σε επίπεδο εκτιμήσεων και όσο πλησιάζουμε στη D- Day, για να δανειστούμε ένα ιστορικό όρο, θα έχουμε σχετικά καλή εικόνα. Μέχρι τότε, μην παρασύρεστε από δήθεν προβλέψεις και γενικά κρατάτε... μικρό καλάθι σε όσα ακούτε ή διαβάζετε για μετρήσεις....

Η μεταπασχαλινή προεκλογική κίνηση

Τη πρώτη εβδομάδα μετά από το Πάσχα οι υποψήφιοι δήμαρχοι φαίνεται να ξεκινάνε την... κούρσα των τελευταίων ημερών με συντήρηση... δυνάμεων.
Ο Γιάννης Μώραλης... ποντάρει στις καθιερωμένες εκδηλώσεις των "Ημερών Θάλασσας", που αρχίζουν την Παρασκευή 3/5 στην πλατεία Αλεξάνδρας και στην Ανθοκομική Έκθεση, που εγκαινιάζεται, το Σάββατο 4/5, στη πλατεία Κανάρη.
Ο Νίκος Μπελαβίλας θα ξεκινήσει, τη Κυριακή 5/5, με τη συμμετοχή του σε έναν ιστορικό περίπατο, σε γειτονιές του Πειραιά. Αφετηρία θα είναι το πάρκο Δηλαβέρη και ώρα έναρξης στις 10.30.
Τέλος, ο Νίκος Βλαχάκος δεν έχει γνωστοποιήσει (τουλάχιστον σε εμάς ή στο facebook) το πρόγραμμά του και εικάζουμε ότι θα κινηθεί με συναντήσεις σε διάφορες περιοχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις