Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Αποσύρθηκαν και οι τελευταίοι ρομποτικοί κάδοι- φοίνκες. Πόσο είχαν κοστίσει στο Δήμο Πειραιά;

Τίτλοι… τέλους πέφτουν στην «σκοτεινή» υπόθεση της προμήθειας… ρομποτικών κάδων από τον Δήμο Πειραιά, που είχε γίνει επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα.
Οι κάδοι, που είχαν αγοραστεί μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Προβολής και Επικοινωνίας Πειραιά (ΔΕΠΕΠ), τοποθετήθηκαν, σε διάφορα σημεία της πόλης, μεταξύ του 2008 και 2009, δεν χρησίμευσαν σε τίποτα και άφησαν πίσω τους ένα ερώτημα:
•    Πόσο στοίχισε αυτή η προμήθεια- φιάσκο στον Δήμο; Θα δώσει επιτέλους εξήγηση κάποιος για αυτές τις δαπανηρές αγορές;
Οι κάδοι, που έμοιαζαν με φοινικόδενδρα, εκτός από καλαίσθητοι έχει γραφτεί ότι στοίχισαν πολύ ακριβά και χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα, χωρίς να συμβάλουν στην βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη.
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Zougla.gr το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ζητήσει επανεξέταση της δαπάνης αλλά τελικά επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου η υπόθεση «έκλεισε» με την αφαίρεση των πρώτων απ’ αυτούς τους κάδους.
Τις τελευταίες μέρες η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη προχώρησε στην αφαίρεση και των τελευταίων ρομποτικών κάδων, καθώς «δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων στον Πειραιά» και «προκειμένου να απελευθερωθούν  κοινόχρηστοι χώροι», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στην απόσυρση και του τελευταίου ρομποτικού κάδου στη Λεωφόρο Μαρίας Χατζηκυριακού.
Ρομποτικοί κάδοι απομακρύνθηκαν  επίσης από τα εξής σημεία:
•    Στην πλατεία Οδησσού.
•    Στη συμβολή της Λεωφ. Φρεαττύδος με την Ακτή   Μουτσοπούλου.
•    Στη συμβολή των οδών Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου στα Καμίνια.
•    Στη συμβολή των οδών Αιτωλικού και Παλαμηδίου.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του σημείωσε: 
«Η απόσυρση των ρομποτικών κάδων ήταν απαραίτητη καθώς παρέμεναν ανενεργοί, δεν τους χρησιμοποίησαν οι δημότες για την εναπόθεση απορριμμάτων και κυρίως καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι πλέον είναι ελεύθεροι για τους πολίτες. Καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, προκειμένου να είναι καθαρό το κέντρο και οι γειτονιές της πόλης μας. Είναι σαφές πως η καθαριότητα είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός τομέας, στον  οποίο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Άλλωστε, οι παρεμβάσεις που υλοποιούμε προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών μας στην καθαριότητα, στο πράσινο και στα «έργα γειτονιάς» αποτελούν βασικό καθήκον και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής».

@ (Σχόλιο): Οι πειραιώτες πρέπει να πάρουν απαντήσεις στο εξής ερώτημα: Πόσο κόστισε αυτό το φιάσκο; Η αποφυγή να δοθούν ξεκάθαρα στοιχεία δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις