Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ο Γ. Μώραλης καλεί σε παραίτηση τον Πέτρο Κόκκαλη και δίνει... ταυτότητα "αντι ΣΥΡΙΖΑ" στο συνδυασμό του!

Σε παραίτηση καλεί ο Γιάννης Μώραλης τον στενό συνεργάτη του και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Πέτρο Κόκκαλη!
Αυτό έγινε, σήμερα, με αφορμή δημοσιεύματα, που φέρουν τον κ. Κόκκαλη να βολιδοσκοπείται από το ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό του για τις "ευρωεκλογές".

Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα, ο συνδυασμός "Πειραιάς Νικητής" του κ. Μώραλη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού"
.
Βέβαια ήταν γνωστό ότι ο κ. Κόκκαλης έχει αποστασιοποιηθεί από την παράταξη του κ. Μώραλη και δεν θα συμμετείχε ξανά ως υποψήφιος με το συνδυασμό. Ωστόσο, η ανακοίνωση του συνδυασμού προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον Πειραιά καθώς αυτή η "ψυχρότητα" δεν δικαιολογούσε την... προτροπή για παραίτηση, μόνο και μόνο επειδή ο κ. Κόκκαλης εξέταζε (εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο) να εκτεθεί ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με κάποιο κόμμα.
Προφανώς, το θέμα θα έχει συνέχεια....

@ (Σχόλιο): Η ανακοίνωση αυτή από επικοινωνιακή και στρατηγική άποψη είναι μεγάλο λάθος. Από τη μια πλευρά "ακυρώνει" τη μέχρι τώρα ρητορική του κ. Μώραλη περί υπερκοματικού συνδυασμού καθώς πλέον παίρνει ξεκάθαρη πολιτική "αντιΣΥΡΙΖΑ" ταυτότητα και από την άλλη δίνει ένα σοβαρότατο επιχείρημα στους αντιπάλους του για το πόσο ωφέλιμο μπορεί να είναι για την πόλη ο δήμαρχος της να εμφανίζεται ως πολέμιος ενός κυβερνητικού κόμματος...
Τώρα, εάν αυτό το λάθος θα το αξιοποιήσει κατάλληλα η παράταξη του Νίκου Μπελαβίλα, δεν το γνωρίζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις