Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση: «Σύγκρουση» κινέζικων και αμερικάνικων συμφερόντων γύρω από το λιμάνι

Ένα μεγάλο «παζάρι» ανάμεσα σε κινέζικα και αμερικάνικα συμφέροντα βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τους υποστηριζόμενους από το ΚΚΕ υποψήφιους δήμαρχο Διαμάντω Μανωλάκου και περιφερειάρχη Γιάννη Πρωτούλη.
Οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν εκτενώς σε αυτό το ζήτημα καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει τον «τροχονόμο», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης», σε περιοδεία τους στην Πειραϊκή.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα για να μην προχωρήσουν τα σχέδια της Cosco για την επέκταση του λιμανιού, με τις νέες θέσεις κρουαζιερόπλοιων αλλά και την κατασκευή τεράστιων πολυκαταστημάτων.
Οι ίδιοι τόνισαν ότι «υπάρχει πλήρης σύμπνοια ανάμεσα στον δήμαρχο και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο του Πειραιά, την περιφέρεια και την κυβέρνηση όσον αφορά στην βασική στρατηγική της καπιταλιστικής αξιοποίησης του λιμανιού. Αξιοποίηση που με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία σημαίνει: έργα με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, ατυχήματα σε χώρους δουλειάς, εντατικοποίηση, καταστολή. Κάλεσαν τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα για τη στάση των αστικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια, όπου στην ουσία στηρίζουν τα διάφορα επενδυτικά σχέδια παρά τις υποτιθέμενες διαφορές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις