Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ποιό είναι το πρώτο πλοίο της ακτοπλοίας με το νέο σύστημα μείωσης αέριων ρύπων

Το πρώτο πλοίο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλία, στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS) είναι το H/S/F Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών.
Η τοποθέτηση του νέου συστήματος έγινε στο πλαίσιο ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας εν όψει της έναρξης εφαρμογής του νέου κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που έχει οριστεί για την 1η Ιανουαρίου 2020 και απαιτεί μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων, ειδικά σε ότι αφορά το θείο
Η διαδικασία εγκατάστασης του νέου συστήματος στα πλοία του στόλου της συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18/4/2019.
Έτσι, οι Μινωικές Γραμμές θα είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας που τα πλοία της, H/S/F Knossos Palace, H/S/F Festos Palace και H/S/F Mykonos Palace, θα έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες απαιτήσεις για μειωμένες εκπομπές ρύπων προς όφελος του περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον έτρεξαν να επιβάλλουν μία λύση πριν φουντώσει η συζήτηση για τα scrubbers. Ειδικά τα ανοιχτού τύπου απλά μεταφέρουν το πρόβλημα από την ατμόσφαιρα στη Θάλασσα. Αναρωτιέμαι αυτό το Αιγαίο πόσο θα αντέξει ακόμη. Κάτι το άνοιγμα του Σουεζ, κάτι η αύξηση των πλόων κάθε είδους πλοίου, τώρα να προστεθούν και τα scrubber.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις