Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Απούσα η Αστυνομία κατά την επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικού!

Εγκληματική επίθεση σημειώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, στα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικού «Πινέζες Θύρα 14», στην οδό Τζαβέλα.
Όπως έγινε γνωστό, περίπου 50 ή και περισσότερα άτομα, οπλισμένα με καδρόνια και μαχαίρια, επιτέθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου, λίγη ώρα μετά το τέλος της γιορτής που είχε γίνει για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία νεαρών αθλητών των τμημάτων υποδομής της ομάδας αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία φιλάθλων, όπως ο πανελληνίως αγαπητός «Εθνικάρας», Γιάννης Ματζουράνης.
Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του Συνδέσμου και στη γύρω περιοχή ενώ τραυματίστηκε με μαχαίρι στο μηρό ένας φίλος του Εθνικού και ένας δεύτερος τραυματίστηκε ελαφρότερα.
Η  διοίκηση της ομάδας σε ανακοίνωσή της αποδίδει την εγκληματική ενέργεια σε άτομα που «δεν επιθυμούν την δυναμική επιστροφή του Εθνικού που συντελείται σε κάθε επίπεδο και δείχνουν με κάθε τρόπο την δυσαρέσκεια τους».
«Βρισκόμαστε δίπλα στους φίλους του Εθνικού και δηλώνουμε πως δεν μας πτοούν οι άνανδρες εγκληματικές τακτικές τους από όπου κι αν πηγάζουν. Αυτό μας πεισμώνει πιο πολύ. Αναμένουμε από το κράτος να ξυπνήσει επιτέλους, να αφουγκραστεί το επικίνδυνο της κατάστασης και να λάβει μέτρα πριν θρηνήσουμε κι άλλον νεκρό. Απόψε παραλίγο να γραφτεί και άλλη μελανή σελίδα στην ιστορία του Εθνικού.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λάβετε μέτρα και προστατεύστε τον κόσμο, τον αθλητισμό, την κοινωνία μας. Βρίσκεστε προ των ευθυνών σας...», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Γ. Μώραλης
Ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης σε μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «η καταδίκη της ενέργειας αυτής είναι μια αυτονόητη πράξη από κάθε λογικό άνθρωπο». 
«Παράλληλα θα πρέπει η Πολιτεία, να βρει και να επιβάλει στους υπεύθυνους τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις», σημειώνει ο ίδιος.

Ο Ν. Μπελαβίλας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει:
«Η δεδομένη και αυτονόητη καταδίκη και συμπάθεια στους τραυματισμένους ανθρώπους του Εθνικού, στα μέλη, στις οικογένειες τους δεν αρκεί. Όπως καταλάβαμε, ήμασταν τυχεροί που χθες βράδυ δεν είχαμε νεκρό στον Πειραιά». Και προσθέτει:
«Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι κυκλοφορούσαν χθες βράδυ στον Πειραιά με καπνογόνα, φωτοβολίδες, μαχαίρια και λοστούς. Από που ξεκίνησαν και πως περιφέρονταν ανενόχλητοι στην πόλη. Ποιοι άνδρες της ΕΛΑΣ τους παρακολουθούσαν γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μία πομπή 100 ατόμων περιφερόταν και η αστυνομία δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιοι ήσαν τελικά αυτοί οι οποίοι πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση στη γιορτή πίτας και στα γραφεία του Εθνικού; Απαιτούμε να υπάρξει άμεση ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, να διαλευκανθεί αμέσως ποιοι την οργάνωσαν και την πραγματοποίησαν, να υπάρξει άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών».

Ο Ν. Βλαχάκος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Βλαχάκος σε δήλωσή του υπογράμμισε:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή. Μια ενέργεια τυφλής βίας από ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους. Ζητούμε επιτακτικά από την Πολιτεία να κάνει το χρέος της. Τέτοιες ενέργειες, προσβάλουν την ιστορία της πόλης, τους Πειραιώτες και τον Πολιτισμό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις