Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ποια ήταν η πιο χαμηλή θερμοκρασία των ημερών στον Πειραιά και ποιό είναι το ρεκόρ κρύας μέρας στη πόλη

Η πιο κρύα μέρα του χειμώνα για τον Πειραιά ήταν μέχρι στιγμής η Τρίτη 8 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό «Ζέφυρο», που είναι εγκατεστημένος στον Πειραιά αυτή την ημέρα καταγράφτηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία, που ήταν 0ο Κελσίου (C), για την ακρίβεια
-0,3ο C.
Την ίδια ημέρα, η ελάχιστη αίσθηση θερμοκρασίας, δηλαδή η θερμοκρασία που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν πνέει άνεμος σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν -6,8ο C.
Γενικά, πάντως, η 8η Ιανουαρίου καταγράφεται για τον Πειραιά η πιο κρύα ημέρα, καθώς σύμφωνα με το αρχείο του «Ζέφυρου», που ξεκινάει από τον Ιανουάριο του 2009, η χαμηλότερη θερμοκρασία- ρεκόρ για την πόλη καταγράφτηκε, πριν δύο χρόνια, στις 8/1/2017 και ήταν -1,8ο C.
Τις προηγούμενες κρύες μέρες του 2019 η θερμοκρασία στον Πειραιά έφτασε στις 7/1 σε 2,2ο C με την ελάχιστη αίσθηση θερμοκρασίας να φτάνει στους -3,2ο C και στις 6/1 η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε στον 1,8ο C με την ελάχιστη αίσθηση θερμοκρασίας (προφανώς λόγω μικρότερης ταχύτητας ανέμου) να φτάνει επίσης στους -3,2ο C.
Και για να «ζεσταθεί το κοκαλάκι μας» να σημειώσουμε ότι η μέγιστη θερμοκρασία, που έχει καταγραφεί στον Πειραιά είναι 42,2ο C. Η καταγραφή έγινε στις 16.40 της 30ης Ιουνίου 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις