Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε πως θα είναι το νέο σύγχρονο πάρκο που θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι στο Κορυδαλλό!

Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη οι κάτοικοι του Κορυδαλλού- και όχι μόνο- θα μπορούν να απολαύσουν ένα καινούργιο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη, όπου πριν από περίπου ένα χρόνο υπήρχαν κτήρια του συγκροτήματος των γυναικείων φυλακών.
Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν με περίφραξη του χώρου και συνεχίζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, που έχει προϋπολογίσει 4.590.000 €.
«Στη θέση που μόλις πριν 14 μήνες υπήρχαν οι δύο πτέρυγες των φυλακών, δημιουργούμε ένα μοναδικό πάρκο που αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, για να προσθέσει:
«Ένα πάρκο- κόσμημα για την πόλη, για την ανάπτυξη και το μέλλον της. Ταυτόχρονα, είμαι περήφανος, γιατί καταφέραμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ώστε να κάνουμε πράξη το όνειρο γενεών Κορυδαλλιωτών που αγωνίστηκαν για την απομάκρυνση των φυλακών. Περήφανος, γιατί αποδείξαμε ότι οι δίκαιοι αγώνες, όταν επιμένεις, έχουν αποτέλεσμα και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Το νέο πάρκο είναι έργο- ορόσημο στον αγώνα για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι την οριστική του δικαίωση".

                                     Η μακέτα του νέου σύγχρονου πάρκου


 

Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής. Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές  χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο αίθριο με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις