Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δημοτικές εκλογές: «Ναυάγιο» Μητσοτάκη στον Πειραιά- Γιατί αρνήθηκε να είναι υποψήφιος ο Β. Κορκίδης

Σε «ναυάγιο» εξελίχτηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαδικασία που ακολούθησε για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου Πειραιά με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Η άρνηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη να είναι υποψήφιος δήμαρχος έπεσε, σήμερα, το πρωί, σαν κεραυνός στην οδό Πειραιώς.
Την απόφασή του ανακοίνωσε ο κ. Κορκίδης με ανάρτησή του στο facebook, όπου έγραψε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, δυστυχώς όμως οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ»
«Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», έγραψε, ακόμα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κορκίδης ήταν ο βασικότερος υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ. και συνδέονταν με προσωπική φιλία.
Όμως, όπως φαίνεται ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ διαπίστωσε ότι οδηγείτο σε μια υποψηφιότητα, χωρίς ουσιαστική στήριξη του κόμματος και με πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετούνται στο πλευρό του κ. Μώραλη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με εκλογική πανωλεθρία.
Στον Πειραιά εκτιμάται ότι ο κ. Κορκίδης είχε αποδεχτεί την πρόταση για την υποψηφιότητά του, περιμένοντας ή έχοντας συμφωνήσει να ταχθούν στο πλευρό του όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Βασίλη Μιχαλολιάκου αλλά και ένας μεγάλος αριθμός των προερχόμενων από τη ΝΔ δημοτικών συμβούλων του κ. Μώραλη.
Ωστόσο, η ηγεσία του κόμματος όχι μόνο έμεινε αδρανής αλλά αποδέχτηκε, σιωπηρά, μια σειρά τοπικά στελέχη της να συνεχίσουν τη συμπόρευση με τον σημερινό δήμαρχο Πειραιά, «αδειάζοντας» τον κ. Κορκίδη.
Όπως λέγεται στον Πειραιά η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο δεν αποτελεί ένα πρόσκαιρο φαινόμενο, αντίδρασης προς την υποψηφιότητα του Βασίλη Κορκίδη αλλά έχει βαθύτερες αιτίες, με την ηγεσία του κόμματος να φαίνεται αδύναμη να έχει έστω και στοιχειώδη κομματική πειθαρχία.
Όμως, οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν επιπρόσθετο πρόβλημα στην ηγεσία της ΝΔ, η οποία πλέον θα πρέπει να αναζητήσει άλλον υποψήφιο δήμαρχο για τον Πειραιά εκτός εάν τελικά επιλέξει να στοιχηθεί πίσω από τον κ. Μώραλη, γεγονός, που υποκρύπτει άλλα σοβαρά προβλήματα σε εσωτερικό επίπεδο.

@ (Σχόλιο) Και μετά θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης να πιστέψει ο κόσμος ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Εάν δεν μπορεί να «μαζέψει» το κόμμα του, θα τακτοποιήσει τα του κράτους; Λέμε τώρα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις