Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Πόσες αιτήσεις κατατέθηκαν για αποζημίωση από το Διεθνές Ταμείο IOPC για ζημιές από τη ρύπανση του "Αγία Ζώνη ΙΙ"

Λιγότερα του αναμενόμενου ήταν, τελικά, τα αιτήματα, που υποβλήθηκαν στο διεθνές ταμείο IOPC Fund για την καταβολή αποζημίωσης για ζημιές από τη μεγάλη ρύπανση του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Η μεγάλη ρύπανση είχε προκληθεί, πριν από περίπου ένα έτος, στο Σαρωνικό και όπως είχε ανακοινωθεί θα άνοιγε στην Ελλάδα από το παραπάνω Fund, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Γραφείο Αιτήσεων για Αποζημιώσεις, ώστε να διευκολυνθούν ιδιαίτερα οι χαμηλού εισοδήματος πληγέντες, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν το κόστος δικηγόρων και ταξιδιών στο Λονδίνο.
Τελικά, όπως ειπώθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στη διαβούλευση, που έγινε, προ ημερών, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων υποβλήθηκαν 215 αιτήματα για καταβολή αποζημιώσεων από το Fund.
Είναι, βέβαια, πιθανό κάποιοι άλλοι να προσέφυγαν στα δικαστήρια διεκδικώντας αποζημιώσεις.
Στη διαβούλευση παρέστησαν αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς και έγινε αναλυτική παρουσίαση των από εδώ και πέρα διαδικασιών και δικαιολογητικών, που απαιτούνται, για την υποβολή στο IOPC Fund αιτημάτων καταβολής αποζημιώσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις