Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Με ποιό αιτιολογικό "σβήνει" κλήσεις στάθμευσης το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Ούτε… αχρωματοψία να είχαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά δεν θα «έκοβαν» τόσες κλήσεις παράνομης στάθμευσης γράφοντας σε αυτές «λάθος χρώμα» του οχήματος!
Κι’ όμως, μόνο στις πιο πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν διαγραφεί πάρα πολλές κλήσεις με αυτό το αιτιολογικό…
Η παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλης μας» σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τετάρτη 24/10) αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, με τέσσερις αποφάσεις να διαγραφούν για πολλοστή φορά δεκάδες κλήσεις παράνομης στάθμευσης «λόγω «ασαφειών» που αντιστοιχούν σε μερικές χιλιάδες ευρώ».
«Διευκρινίζουμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αίρεται ο καταλογισμός προστίμων που άδικα καταλογίστηκαν στους πολίτες. Αναφερόμαστε όμως με σαφή τρόπο ότι οι λόγοι για τους οποίους διαγράφονται συχνά αυτές οι κλήσεις αφήνουν πολλά περιθώρια δεύτερων σκέψεων…», σημειώνει η παράταξη.
Πραγματικά, με μια πρόχειρη ανάγνωση των αποφάσεων των προηγούμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (1/10, 17/9 και 29/8) διαπιστώνει κανένας ότι υπάρχουν αρκετές κατά πλειοψηφία αποφάσεις για τη διαγραφή οφειλών που αφορούν σε βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης.
Είναι αξιοσημείωτο δε ότι οι περισσότερες κλήσεις διαγράφονται με το αιτιολογικό ότι σε αυτή αναγράφεται "λάθος χρώμα" αυτοκινήτου!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί μια απόφαση, για τη διαγραφή 16 κλήσεων παράνομης στάθμευσης του ίδιου αυτοκινήτου, σε διάφορες ημερομηνίες, κυρίως το 2000 αλλά και το 2001 και 2002. Σε όλες τις κλήσεις φαίνεται ότι είχε αναγραφεί "λάθος χρώμα" αυτοκινήτου!
Δηλαδή, διάφοροι δημοτικοί αστυνομικοί, διότι δεν μπορεί όλες οι κλήσεις να έχουν εκδοθεί από έναν υπάλληλο, δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν το χρώμα του αυτοκινήτου;
Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνονται άλλες τρεις κλήσεις άλλου οχήματος, επίσης σε διάφορες ημερομηνίες. Το αιτιολογικό διαγραφής στις δύο απ’ αυτές είναι επίσης «λάθος χρώμα» και στη τρίτη «ασαφής τόπος παράβασης».
Σε άλλη απόφαση διαγραφής οφειλών από παράνομη στάθμευση που αφορούσε 16 κλήσεις, για επτά από αυτές διαβάζουμε και πάλι ως αιτιολογικό διαγραφής «λάθος χρώμα» αυτοκινήτου και σε ορισμένες άλλες «ασαφής τόπος παράβασης» ή «μη εγκεκριμένος πεζόδρομος» (σ.σ. αυτό το τελευταίο τι σημαίνει; Ότι υπάρχουν στη πόλη μη εγκεκριμένοι πεζόδρομοι και μπορούμε να παρκάρουμε εκεί ανενόχλητοι; Ποιοι είναι παρακαλώ; Θα μας ενημερώσετε;)

@ Τελικά, ή οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το χρώμα των αυτοκινήτων ή…. μύρισαν εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις