Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ο "λογαριασμός" των δημοτικών επιχειρήσεων θα πληρωθεί από τους Πειραιώτες- Ερωτηματικά για τη λειτουργία τους & κλείσιμο με "κενά"

Καμία συζήτηση δεν έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά για τα… πεπραγμένα των δημοτικών επιχειρήσεων, που λειτούργησαν επί σειρά ετών, με τουλάχιστον τρεις δημάρχους (Στ. Λογοθέτη, Χρ. Αγραπίδη και Παν. Φασούλα) και ενώ ο… λογαριασμός έρχεται να πληρωθεί από τον πειραιώτη…
Είναι χαρακτηριστικό ότι, την Τετάρτη 24/10, με «συνοπτικές διαδικασίες», το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ενέκρινε, με δύο ομόφωνες αποφάσεις, την έγκριση λογαριασμών και λήξη της εκκαθάρισης της «Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Πειραιά» και της «Πειραϊκής Δημοτικής Επιχείρησης Ευξείνου Πόντου και Ανατολικής Μεσογείου», αντίστοιχα.
Για τις δύο επιχειρήσεις μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ του pireas2day.blogspot.gr πατώντας εδώ.
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι δεν έγινε συζήτηση και παρέμειναν χωρίς απάντηση οι αναφορές στις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, ότι ουδέποτε παρέλαβαν:
1.    Τα βιβλία και τα στοιχεία κάθε επιχείρησης.
2.    Αναλυτική φυσική απογραφή.
3.    Στοιχεία για το ύψος των χρημάτων, που δόθηκαν σε κάθε μια, από το Δήμο, ώστε να υπολογιστεί εάν υπάρχει υπόλοιπο για να επιστραφεί….
Με δύο λόγια, απόλυτο «σκοτάδι» για τη δραστηριότητα αυτών των επιχειρήσεων και τα χρήματα που έλαβαν.
Έτσι, οι πληροφορίες παραμένουν περιορισμένες.
Για παράδειγμα, στη Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Πειραιά φαίνεται ότι είχε διατεθεί, το 1991, από το Δήμο, ως μετοχικό κεφάλαιο το ποσό των 15 εκατομ. δραχμών (44.020 €). Είναι άγνωστο εάν και πόσα χρήματα δόθηκαν στη συνέχεια ενώ για να «κλείσει» η εταιρεία χρειάζεται να καταβληθούν από το Δήμο περίπου 8.000 € για φόρους και άλλη μια οφειλή.
Απίστευτο αλλά… αληθινό: Η οφειλή είναι προς υπάλληλο του Δήμου, που είχε πληρώσει χρέος προς την Εφορεία για τη μεταφορά της Δημοτικής Επιχείρησης από τη ΦΑΕ Πειραιά στην Α΄ Δ.Ο.Υ!
Επίσης, οφειλές προς το Δημόσιο, που μεταβιβάζονται στο Δήμο είχε και η δεύτερη δημοτική επιχείρηση και αυτές ανέρχονται σε περίπου 5.900 €.
Και το χειρότερο, όπως αναφέρθηκε χτες είναι οι οφειλές μιας άλλης Δημοτικής Επιχείρησης, της περίφημης ΔΕΠΕΠ, η οποία δεν πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας οχημάτων από το 2001 (!) με αποτέλεσμα να υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές για συνολικά 6 οχήματα ύψους 126.810 €. Και αυτά θα επιβαρύνουν το δημότη….

@ Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δεν είχε καμία σχέση με τη λειτουργία όλων αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων, διότι απλά από το 2010, και βάσει το νόμο «Καλλικράτη» ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Κατά συνέπεια ο ίδιος θα μπορούσε να επιθυμεί να «φωτιστεί» το κάθε τι γύρω απ΄ αυτές. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται να επέλεξε τη… συσκότιση και να εμφανίζεται δέσμιος της παλαιάς «φρουράς» του Δήμου. Δυστυχώς…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις