Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Το γήπεδο μπάσκετ του Πορφύρα, η (πονεμένη) ιστορία της ανακατασκευής του και το πανηγυρικό δελτίο τύπου του Δήμου

Το γήπεδο μπάσκετ του «Πορφύρα», στην Ακτή Θεμιστοκλέους, είναι γνωστό στον Πειραιά. Μετά από πολλούς… κόπους ξεκίνησαν, στις αρχές Αυγούστου, οι εργασίες ανακατασκευής του, που ολοκληρώθηκαν μέσα σε περίπου 1,5 μήνα.
Άλλωστε το γήπεδο είναι μικρό και όλο το έργο είχε προϋπολογισμό μόλις 49.993 € (σ.σ. ούτε καν 50.000€).
Μετά το τέλος των εργασιών ο Δήμος Πειραιά, που είχε την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του, εξέδωσε, τη Δευτέρα 17/9 («Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος»), ένα μακροσκελέστατο δελτίο τύπου 1.331 λέξεων για να ενημερώσει ότι:
1.    «Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, επισκέφθηκαν σήμερα  το γήπεδο μπάσκετ του Α.Ο.Φ. «Πορφύρας», το οποίο ανακατασκευάσθηκε πλήρως από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας».
2.    «Τον Δήμαρχο συνόδευσαν (σ.σ. μετρήστε παρουσίες…) ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο  Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.»
Ακολουθούσαν δηλώσεις σχεδόν όλων των παραπάνω (λες και τελείωσε η… αξιοποίηση του Πύργου- φάντασμα) για να κλείσει το δελτίο με μια δήλωση του πρόεδρου του Α.Ο.Φ. «Πορφύρας» κ. Μανώλη Εμμανουηλίδη, δηλαδή ενός από τους ανθρώπους που «έτρεξαν» μέχρι να γίνει αυτό το έργο.
Σε αυτό το τεράστιο δελτίο τύπου, με τις ατελείωτες δηλώσεις (σ.σ. για έργα, έργα, έργα…) γράφτηκε και μια μεγάλη αλήθεια, την οποία επεσήμανε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.
Η κ. Αντωνάκου σε δήλωσή της υπογράμμισε  ότι «είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2014 και επειδή η γραφειοκρατία είναι πάντα μπερδεμένη και χρονοβόρα, αρχίζει και ευδοκιμεί και υπάρχουν ορατά αποτελέσματα».
@ (Σχόλιο): Δεν ξέρουμε εάν για όλα τα στραβά σε αυτό το τόπο φταίει… γενικά και αόριστα «η γραφειοκρατία». Όμως, όπως και να το κάνουμε είναι το εύκολο «θύμα» να του φορτώνουμε τα πάντα. Το ίδιο και για τις απίστευτες καθυστερήσεις, που υπήρξαν για να γίνει το παραπάνω έργο.
Από μια «αναζήτηση»  στο διαδίκτυο εντοπίσαμε, λοιπόν, τις εξής ημερομηνίες- κλειδιά για το συγκεκριμένο έργο:

•    Στις 7.9.2015 διαβάζουμε σε ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Περιφέρεια Αττικής έχει δρομολογήσει να κατασκευάσει 18 αθλητικά έργα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Ανάμεσα σε αυτά αναφερόταν και «η συντήρηση των γηπέδων μπάσκετ (…) και του «Πορφύρα» (προϋπολογισμός 50.000 ευρώ)».
Για να γίνει, όμως, το έργο απαιτείται να ξεπεραστούν διάφορα θέματα, που… ανακαλύπτουν οι κάθε λογής υπηρεσίες. Ένα απ’ αυτά είναι η χορήγηση άδειας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).
Το Κ.Α.Σ με τη ταχύτητα που το διακρίνει γνωμοδότησε θετικά υπό όρους στις 14 Φεβρουαρίου 2017. (πηγή: Pireaspiraeus.com και πολλά άλλα sites)
•    Όπως φαίνεται από τη «Διαύγεια» το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε, τη 1η Ιουνίου 2017) τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά, η οποία, όμως, υπογράφτηκε μερικούς μήνες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2017.
Νέα πολύμηνη καθυστέρηση και οι εργασίες φαίνεται να ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου για να γίνει τη Δευτέρα η μεγάλη τελετή παραλαβής του έργου.
Ποιος είπε έρχονται εκλογές; Ποιος;….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις